"Nisam uhapšen, policiji sam se javio po pozivu"

384 pregleda 2 komentar(a)
Miodrag Vreteničić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Vreteničić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.11.2018. 07:22h

Miodrag Vreteničić reagovao je na tekst “Sutkinje iz Bugarske i Rusije tvrde da ih je napao sekretar“, objavljen 30. oktobra.

“Vaš novinar... je između ostalog naveo ‘da je policija u nedjelju veče uhapsila Vreteničića i predala ga tužilaštvu, dok su inostrane sutkinje sa lakšim povredama završile u Urgentnom centru’. Takođe je u tekstu navedeno da sam dva puta udario sutkinju Leonovu, a da sam sutkinju Litovu odgurnuo nakon čega je ona pala i povrijedila se.

Međutim, ovi navodi su apsolutno neistiniti. Naime, ja, Miodrag Vreteničić, nisam bio uhapšen niti predat tužilaštvu, već sam u nedjelju veče, 28. 10. 2018. godine dobio telefonski poziv od inspektora CB Podgorica koji mi je rekao da treba da se u ponedjeljak ujutro javim u CB Podgorica. Shodno dogovoru, otišao sam u CB Podgorica u ponedjeljak ujutro u 10 časova, a nakon toga je u 11.30h počelo suđenje pred Sudom za prekršaje u Podgorici. Prema tome, niti sam bio uhapšen, niti ‘predat tužilaštvu’, što god to značilo.

Takođe, neistiniti su navodi da su ‘inostrane sutkinje sa lakšim povredama završile u Urgentnom centru’. Istina je da su imenovane bile u Hitnoj pomoći, gdje im nisu konstatovane nikakve povrede koje potiču iz događaja koji je bio predmet pisanja portala i dnevnog lista Vijesti. Naime, da su sutkinje imale bilo kakve povrede, pa makar i samo ogrebotine, onda bi Hitna pomoć morala obavijestiti policiju o tome jer je to njihova zakonska obaveza. Međutim, Hitna pomoć nije o ovom događaju obavijestila CB Podgorica.

Takođe, apsolutno su neistiniti navodi da sam na bilo koji način fizički povrijedio sutkinje Leonovu i Litovu. Niti sam ih udarao niti gurao, tačnije nikakav fizički kontakt sa njima nisam imao. Uostalom, svoj konačni sud o ovom događaju daće nadležni organi Crne Gore”, piše u reagovanju.

Bonus video: