Android vam pomaže da budete fit

Zavisno od ličnih interesovanja, većina ovih aplikacija može biti zabavna, ali i korisna u smislu da se možete disciplinovati u vježbanju i van fitnes centra ili teretane
53 pregleda 1 komentar(a)
Runtastic, Foto: Vijesti online
Runtastic, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 15.07.2015. 15:32h

Sunčani i topli dani u većini slučajeva navode nas da razmislimo o svom izgledu. I u tom slučaju danas možemo posegnuti za pametnim telefonom, te na Google Marketu naći mnoštvo aplikacija koje nam mogu pomoći da održavamo formu.

Počev od aplikacija koje vam nude kompletan dnevni trening, preko onih na kojima ćete naći vježbe za određeni dio tijela ili čak dnevnika koji bilježi kilometre koje ste prešli trčanjem, Google Market nudi podjednako zanimljive sadržaje za oba pola.

Zavisno od ličnih interesovanja, većina ovih aplikacija može biti zabavna, ali i korisna u smislu da se možete disciplinovati u vježbanju i van fitnes centra ili teretane.

No, po savjetu stručnjaka, najvažnije je da birate sadržaje koje potpisuju profesionalci.

"Šta god tokom dana radimo, posegnemo za pametnim telefonom, guglamo, tražimo neku informaciju više... Kada sam ja počela da se bavim ovim poslom, prva knjiga za koju sam se grčevito držala bilao je 'Sportski trening', a onda smo onako jedva dolazili do kasete Dzejn Fonde ili Sindi Karford... Danad imamo internet, ali ipak nijesam za to da slijepo pratimo sve što vidimo online, nije dovoljno samo da osoba lijepo izgleda i da ima savršene trbušnjake, već ipak treba da bude reper za nešto što se zove pravilno", kaže za M:tech profesorica fizičkog vaspitanja i fitnes instruktorka Aleksandra Ražnatović.

Pregršt informacija koje nam danas nudi Internet, sa druge strane, i instruktorima olakšavaju posao, ali samo do određenih granica.

"Za mene kao instruktorku i profesoricu daje mi izvjesno osvježenje, poneku novu ideju, kao neki šlag na torti, ali baza znanja ipak mora biti u školi, iskustvu...", kaže Ražnatović.

Cijelu priču pogledajte u snimku emisije M:tech, koja se emituje na TV Vijesti svake srijede u 16h.

Bonus video: