Telekom ostvario najbolji rezultat na testiranjima

5 komentar(a)
Telekom, Foto: Vesko Belojević
Telekom, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.07.2015. 14:05h

P3 Communications obavlja testiranje mreže u ime Deutsche Telekom Grupe na deset tržišta. U junu 2015. godine obavljeno je uporedno testiranje mobilnih mreža sva tri operatora u Crnoj Gori. Na navedinim testiranjima je Crnogorski Telekom, kako je saopšteno iz te kompanije, ostvario najveći broj bodova, po P3 metodologiji kojom se klasifikuje kvalitet mreže, a samim tim i sertifikat: Najbolji rezultat na testiranjima.

"Testiranje je nezavisno od Crnogorskog Telekoma obavila kompanija P3 Communications sa metodologijom koja je međunarodno priznata. Testiranje je obavljeno u 15 crnogorskih gradova širom države i na putevima koji ih povezuju, takođe po nezavisnom izboru P3 Communications", navodi se u saopštenju Telekoma.

Metodologija testiranja je uključivala mjerenje data servisa i odgovarajućih parametara poput brzine data servisa (korisničke brzine na downlink i uplink, ping), brzine pristupa korisnika određenom servisu (Youtube, download fajla, pristup web sajtovima i sl.), kvaliteta pristupa korisnika odeđenom servisu (Youtube, download fajla, pristup web sajtovima i sl.), pokrivenosti mobilnim internetom na odabranoj teritoriji i dr. Govorni servisi su takođe testirani kroz kvalitet govora za govorne pozive (tzv. voice servisi), kvalitet govornih servisa (brzina uspostave veze, kvalitet uspostave) i sl.

"Cilj testiranja je bio da se ustanovi kvalitet mobilne mreze Crnogorskog Telekoma u poređenju sa konkurencijom,.Nasi korisnici su navikli na visok kvalitet mreze Crnogorskog Telekoma. a rezultat ovog testiranja nam je podstrek da nastavimo na kontinuiranom poboljsanju usluga i kvaliteta mreze. Sertifikatu i njegovim detaljima je moguće pristupiti na zvaničnom sertifikacionom sajtu P3", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: