KONFERENCIJA U DAVOSU

Direktor Googlea: Internet će postati neprimjetan dio života

"Ako postoji jedinstveno digitalno tržište u Evropi, 400 miliona novih i važnih radnih mjesta biće stvoreno u Evropi koja se bori sa tvrdoglavo visokim nivoom nezaposlenosti"
1 komentar(a)
Erik Šmit, Foto: Reuters
Erik Šmit, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.01.2015. 09:53h

Internet će uskoro toliko ući u svaku poru našeg života da će na kraju postati neprimjetan, izjavio je izvršni direktor američke tehnološke kompanije Google, Erik Šmit, na Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu.

"U jednom trenutku će svuda oko vas biti toliko senzora i uređaja da više nećete osjećati njihovo prisustvo. Oni će stalno biti prisutni", rekao je Šmit na zajedničkom panelu sa šefovima Facebooka, Microsofta i Vodafona, koji su pokušali da ublaže strahovanja da će brz tempo tehnološkog napretka uništiti radna mjesta.

"Zamislite da ulazite u sobu i započinjete interakciju sa svim stvarima koje se u njoj nalaze. Visoko personalizovani, visoko interaktivni i izuzetno interesantan svijet se pomalja", naveo je direktor Googlea, prenosi agencija France Press.

Direktorka zadužena za poslovanja Facebooka, Šeril Sandberg, predočila je da su svi su zabrinuti za radna mjesta.

"Sa toliko promjena u tehnološkom svijetu, transformacija se događa brže nego ikada prije. Tehnološki sektor, međutim, stvara radna mjesta ne samo u tehnološkom prostoru već i izvan njega", navela je Sandberg.

Direktor Googlea Šmit je, takođe, ukazao na statističke podatke prema kojima je svaki tehnološki posao otvorio između pet do sedam radnih mjesta u različitim oblastima ekonomije.

"Ako postoji jedinstveno digitalno tržište u Evropi, 400 miliona novih i važnih radnih mjesta biće stvoreno u Evropi koja se bori sa tvrdoglavo visokim nivoom nezaposlenosti", zaključio je Šmit.

Preporučujemo za Vas