Za bolju saradnju između službi sudstva, tužilaštva i novinara

76 pregleda 0 komentar(a)
sastanak Kotor, novinari, sud, Foto: Siniša Luković
sastanak Kotor, novinari, sud, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 31.10.2018. 15:13h

Način da se poboljša komunikacija i saradnja između službi za odnose sa javnošču sudstva i tužilaštva i novinara bila je tema radnog sastanka koji je juče održan u Kotoru pod okriljem CEDEM-a.

Pored predstavnika lokalnih medija i dopisnika državnih medija sa područja koje pokrivaju Osnovni sud i Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, skupu su prisustvovali i portparoli te dvije institucije- osnovna državna tužiteljka Tijana Čelanović i sudija Špiro Pavićević.

Obostrano je istaknuto da je saradnja, posebno sa PR službom Osnovnog suda u Kotoru odlična i da na nju nema nikakvih zamjerki, kako od novinara, tako i od samog portparola suda Pavićevića koga su poslienici javne riječi čak i pohvalili da je proaktivan i samoinicijativan u svom odnosu sa medijima.

Portparolki ODT-a sugerisano je na koji način taj organ može dodatno unaprediti saradnju s a medijima, a ukazano je i na potrebu poštovanja prezumpcije nevinosti optuženih u izvještavanju, kao i poštovanja procesnih radnji i statusa, te adekvatne terminologije u izvještavanju iz domena rada tužilaštva, odnosno dešavanja u sudnici.

Bonus video: