I Google priprema prevodilac u realnom vremenu

Ono što nije uspjelo još nijednoj kompaniji jeste prevod koji je smislen. Problem sa tim rješenjem je jer računari ne razumiju jezik na način kako ga razuiju ljudi
514 pregleda 0 komentar(a)
prevod, prevođenje, Foto: Shutterstock
prevod, prevođenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.01.2015. 16:32h

Google bi uskoro mogao da predstavi svoje rješenje za prevode u realnom vremenu, objavilo je više svjetskih medija.

Ta mogućnost bi trebalo da se pojavi kao nadogradnja postojeće Google Translate mobilne aplikacije, koja nudi tekstualne prevode više od 80 jezika, ali i glasovne - za neke od njih.

Nova verzija aplikacije bi korisnicima trebalo da omogući automatsko prepoznavanje nekih od popularnijih jezika u napisani tekst, kao i prevod tog teksta.

Google Translate na svim platformama svakodnevno ima preko pola milijarde korisnika.

Rješenje za prevod u realnom vremenu prije oko pola godine je predstavio i Microsoft, kada je predstavio Skype Translator.

To rješenje ima svega nekoliko hiljada testnih korisnika. U Redmondu, gdje je sjedište Microsofta, se nadaju da će sistem biti inteligentniji i spreman za 40.000 korisnika koji su na listi za testiranje špansko-engleskog dijela.

Ono što nije uspjelo još nijednoj kompaniji jeste prevod koji je smislen. Problem sa tim rješenjem je jer računari ne razumiju jezik na način kako ga razuiju ljudi.

Bonus video: