Ovaj punjač puni baterije za manje od jednog minuta!

58 pregleda 0 komentar(a)
StoreDot, Foto: Screenshot (YouTube)
StoreDot, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 09.01.2015. 15:21h

Većina korisnika pametnih telefona zna kako se baterije na ovim uređajima lako prazne, a osjećaj još veće frustracije javlja se u trenutku kada u brzini napuštate kuću i kada pritom nemate vremena da ih napunite.

Iz izraelske kompanije StoreDot i za to su našli rješenje. Naime, njihov punjač bateriju pametnog telefona potpuno napuni za samo jedan minut, a uređaj je predstavljen i na ovonedjeljnom Sajmu potrošačk elektronike u Las Vegasu.

Punjač StoreDot radi na principu nanotehnologije i koristi tanke prirodne kristale prečnika dva nanometra, nazvane NanoDots.

Ali, ovim punjačima nije moguće puniti postojeće pametne telefone na tržištu - velika snaga ovih punjača bi uništila dosad postojeće baterije, prenosi Index.hr.

Izvršni direktor kompanije, Doran Majersdorf, navodi da je StoreDot dobio već mnogo ponuda velikih kompanija koje žele dozvolu za upotrebu njihove tehnologije koju neki već nazivaju standardom svih budućih generacija pametnih telefona.

"Ova baterija koristi novu tehnologiju i materijale koje omogućavaju brzo punjenje" otkrio je Majersdorf čija je kompanija prethodno investirala jako mnogo novca u istraživanje materijala, prenosi BBC.

"Promijenili smo izgled baterije, koristili mrežaste materijale kao što su polimer i metal-oksid koji u kombinaciji omogućavaju jako brzo punjenje baterije", objasnio je on.

Majersdorf je dodao i da će se u budućnosti njihovi punjači moći primjenjivati i na električnim automobilima.

Bonus video: