Četiri škole dobile multimedijalne kabinete

53 pregleda 2 komentar(a)
OŠ 21. maj, Foto: Boris Pejović
OŠ 21. maj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.12.2014. 19:11h

Predstavnici Turske agencije za međunarodnu saradnju (TIKA) i Ministarstva prosvjete posjetili su juče OŠ "21. maj" na Draču, u kojoj je jedan od kabineta opremljen multimedijalnom opremom.

Oni su juče na času matematike vidjeli kako izgleda raditi zadatke na interaktivnoj tabli i koliko smart table, računari i projektori olakšavaju učenje.

Kordinator agencijhr TIKA za Crnu Goru Mustafa Jaziđi kazao je učenicima da većina đaka u našoj zemlji nema privilegiju da uči na ovaj način, zbog čega će morati da čuvaju doniranu opremu.

"TIKA ulaže u različite sektore u Crnoj Gori, a jedan od najznačajnijih je sektor obrazovanja, u koji ulažemo više od 30 odsto. To su najefektivnija ulaganja, jer su usmjerena prema ljudima i obrazovnom procesu", kazao je Jaziđi.

Istakao je da ne ulažu samo u osnovne škole, već i u predškolske ustanove i obrazovne ustanove za djecu sa posebnim potrebama.

Direktorica Zdenka Mišković kazala je da nastavna pomagala, koja je donirala TIKA, značajno pomažu u održavanju časova matematike i drugih predmeta, kada nastavnici spreme gradivo na interaktivnoj tabli.

Pored OŠ "21. maj", TIKA je multimedijalnom tehnologijom opremila učionice u školama „Oktoih“, „Radojica Perović“ i „Maksim Gorki“.

Bonus video: