Firefox Hello je Mozillin odgovor na Skype

Ukoliko već sada želite da isprobate ovaj servis, kompanija trenutno nudi Beta verziju koja se može skinuti sa njenog sajta
0 komentar(a)
Mozilla
Mozilla
Ažurirano: 18.10.2014. 08:05h

Firefox Hello je nova funkcija iz Mozille koja omogućava video ćaskanje i koja je ugrađena u beta verziju kompanijinog brauzera.

Mozilla tvrdi da će nova funkcija u narednim nedjeljama stići do korisnika i da će im omogućiti razgovor u realnom vremenu putem slike ili zvuka. Servis se pridružuje aplikacijama kao što su Skype, Google Hangouts i Apple FaceTime, ali se od njih i donekle izdvaja s obzirom na to da nije potrebno da budete ulogovani kako bi ga koristili. Sve ovo moguće je bez skidanja softvera, pluginova ili naloga, sve što je potrebno jeste klik na „chat bubble“ ikonu unutar Firefoxa Beta. Servis je uspostavljen uz pomoć saradnje sa španskim telekomunikacionim gigantom Telefonicom koji je ponudio platformu, TokBok, na kojoj je sve bazirano. Još nije tačno naznačeno kada će Hello stići do svih korisnika, ali ukoliko se pokaže uspješnom, mogla bi da stvori određene probleme drugim servisima poput Skypea. Ukoliko već sada želite da isprobate ovaj servis, kompanija trenutno nudi Beta verziju koja se može skinuti sa njenog sajta.

Bonus video: