Obilježen Dan Vojske Crne Gore

Svečanost je završena aero vježbom helikopterske eskadrile Vazduhoplovstva Vojske CG i prikazom naoružanja i vojne opreme
412 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2014. 19:30h

Dan Vojske Crne Gore svečano je obilježen danas u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu.

Načelnik GŠ VCG admiral Dragan Samardžić uručio je pohvale i nagrade pripadnicima Vojske.

Na svečanosti povodom obilježavanja Dana Vojske CG predstavljena je 1. pješadijska četa Pješadijskog bataljona Brigade KoV i potporučnici Vojske koji su tokom 2014. godine završili školovanje, nakon čega su novoprimljeni vojnici po ugovoru položili zakletvu.

Svečanost je završena aero vježbom helikopterske eskadrile Vazduhoplovstva Vojske CG i prikazom naoružanja i vojne opreme.

Utvrdili 1.950 radnih mjesta za civilna lica u Vojsci

Ministarstvo odbrane donijelo je danas Formaciju Vojske Crne Gore kojom je utvrđeno 1.950 formacijskih mjesta za dužnosti profesionalnih vojnika, saopšteno je iz tog resora.

Ministarstvo je, kako se navodi, donijelo Formaciju na osnovu smjernica utvrđenih Stategijskim pregledom odbrane i Odluke o organizacijsko-formacijskoj strukturi i veličini Vojske Crne Gore, koje je usvojila Vlada.

„Novom Formacijom Vojske izvršiće se prelazak sa brigadne na bataljonsku organizaciju do kraja ove godine“, kaže se u saopštenju

Galerija

Bonus video: