Sajam automobila u Budvi počinje u srijedu

Značajan broj modela na sajmu će, kako je najavljeno, biti premijerno prikazan na crnogorskom ili tržištu regiona
74 pregleda 4 komentar(a)
Mercedes, Sajam automobila Budva, Foto: Vuk Lajović
Mercedes, Sajam automobila Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.10.2014. 13:26h

Sajam automobila, na kojem će se predstaviti 60 renomiranih svjetskih brendova, počeće sjutra na Jadranskom sajmu u Budvi.

Iz Jadranskog sajma je saopšteno da će posjetioci manifestacije, koja će trajati do nedjelje, imati priliku da se upoznaju sa najkompletnijom ponudom modela u skoro svim segmentima automobilske industrije – od malih gradskih automobila, porodičnih i poslovnih limuzina, SUV i sportskih modela, vozila sa hibridnim pogonom, sve do predvodnika novih automobilskih tehnologija poznatih svjetskih premium brendova.

Značajan broj modela na sajmu će, kako je najavljeno, biti premijerno prikazan na crnogorskom ili tržištu regiona. Najavljena je i svjetska vicepremijera automobila Nissan Pulsar, paralelno sa sajmom automobila u Parizu.

Uz taj model će na štandu Alliancea premijerno u Crnoj Gori biti predstavljen Nissan X-trail, Renault Twingo, Renault Clio RS Monaco i crossover Nissan Qashqai, dok će Efel Motors premijerno predstaviti Toyotu Aygo, Novi Yaris, IS model premium Brenda Lexus. Planirano je i premijerno predstavljanje Citroen C4 Cactusa i Citroen Jumpera.

„U programu Yamaha posebna zanimljivost su Yamahin prvi motocikl na tri točka – Yamaha TriCity i model Majesty 125r. Ljetopis Automotive će premjerno predstaviti S klasu 4Matic Coupe, a biće predstavljena i S Klasa 63 AMG 4MATIC, kao i nova V klasu, novi model C klase i novi GLA“, saopštili su predstavnici Jadranskog sajma.

Prokom će, kako je najavljeno, na sajmu predstavlja posebno interesantan model - Suzuki SX4 S-Cross.

Iz Jadranskog sajma su saopštili da će zastupnici predstaviti i adute u segmentu komercijalnih i vozila posebnih namjena, zbog čega je sajam interesantan za kompanijske i institucionalne kupce.

“Prateći segmenti su zastupljeni raznovrsnom ponudom pneumatika, maziva, autokozmetike, autodjelova, opreme za tehničke preglede vozila, telematskih sistema za praćenje vozila, motocikala i moto opreme”, naveli su predstavnici Jadranskog sajma.

Oni su dodali da je od posebne važnosti i prisustvo osiguravajućih kuća, lizing kompanija i banaka, koje u saradnji sa izlagačima pripremaju povoljne finansijske aranžmane i kratke, efikasne procedure kupovine i preuzimanja vozila.

Na sajmu će, kako je planirano, biti dodjeljene novinarske nagrade za najbolje izložene modele u više kategorija, a posjetioci će uz učešće u nagradnoj igri birati favorita publike.

Jadranski sajam će dodijeliti i tradicionalnu nagradu Expo Trophy za najbolji izlagački nastup.

Planirano je da se u okviru sajma organizuju predavanja i pokazne vježbe na temu bezbjednosti u saobraćaju.

Bonus video: