U PRODAJI ZA DVA DANA

Prve recenzije: iPhone 6 je najbolji pametni telefon na svijetu

5 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2014. 15:36h

Prodaja novih modela Appleovih telefona počinje za dva dana, a na nekim tehnološkim portalima objavljene su prve recenzije iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus i gotovo svi hvale odličan dizajn i napredne opcije ovih uređaja.

Na Business Insideru objavili su pregled recenzija sa najbitnijih portala i navode kako su mnogi recenzenti naglasili kako je iPhone 6 najbolji pametni telefon na svijetu, dok se dio njih nije mogao odlučiti koji je model bolji – iPhone 6 ili iPhone 6 Plus.

Ove su telefone naročito nahvalili na Tech Cruncheu gdje su iPhone 6 Plus nazvali prvim odlično dizajniranim velikim telefonom, dok je po njima iPhone 6 najbolji telefon na svijetu koji u odnosu na prethodne modele donosi poboljšanja u svim bitnim segmentima, a sa njima se slaže i poznati novinarRe/codea Volt Mosberg koji iPhone 6 preporučuje svim starijim i novim vlasnicima iPhonea.

Veći ekran donosi brojne prednosti u odnosu na prethodne modele, komentarisali su na WSJ-u – omogućava prikaz još jednog reda aplikacija i npr. više mejlova, a veća površina naročito će biti korisna prilikom čitanja većih tekstova ili e-knjiga

On naglašava kako su u Appleu uspeli da naprave telefon sa velikim ekranom koji je i dalje jednostavno držati u ruci i upravljati s njim i po njemu je ovo takođe najbolji smartfon na svijetu, piše Dnevnik.hr.

Moli Vud iz NY Timesa zaključila je kako su kvalitet poziva i baterija na manjem telefonu odlični, dok je na modelu 6 Plus baterija ipak malo slabija. U odnosu na prethodne modele, iPhone 6 (Plus) donosi velike promjene u dizajnu i posebno naglašava da je riječ o jako tankim uređajima za takvu veličinu ekrana, a savršen dizajn narušava kamera na zadnjem dijelu telefona.

Novinar Cneta preferira model Plus u odnosu na manji iPhone, ali naglašava kako ovo ipak nije telefon za svakoga jer će nekim korisnicima biti prevelik – ovo je fablet u svakom smislu te riječi tako da bi mnogima mogao zamijeniti iPad mini.

Veći ekran donosi brojne prednosti u odnosu na prethodne modele, komentarisali su na WSJ-u – omogućava prikaz još jednog reda aplikacija i npr. više mejlova, a veća površina naročito će biti korisna prilikom čitanja većih tekstova ili e-knjiga.

Na Mashableu hvale kameru, pogotovo video snimanje, a na The Vergeu kao negativne strane modela Plus naglašavaju izgled nekih aplikacija koje zbog većeg ekrana izgledaju lošije pa će developeri morati da ih nadograde kako bi izgledale bolje, dok neki recenzenti preporučuju kako bi s iPhoneom 6 odmah trebali da kupimo i futrolu ili masku jer se čini malo klizavim.

Džim Dalrumple s The Loopa kaže da nije naišao na veću manu ovih telefona pa ih preporučuje svima, a Dejvid Poug sa Yahoo Techa naročito hvali ekrane, koji nisu samo veći, nego i puno bolji.

Posebno je zanimljiv bio komentar novinara Bloomberga koji je, hvaleći nove modele iPhonea, komentarisao kako korisnici sada imaju manje razloga da kupe pametni telefon koji radi na Androidu.

Galerija