Upoznajte novi Vijesti online

Biće mnogo više prostora za sadržaj koji će stvarati sami čitaoci, a sada je uvedena i jednostavna forma za obraćanje ombudsmanu, u slučaju da smatrate da određeni sadržaj nije adekvatan ili u skladu sa kodeksom novinara
125 pregleda 140 komentar(a)
Vijesti logo, Foto: Vijesti
Vijesti logo, Foto: Vijesti
Ažurirano: 01.09.2014. 09:55h

Portal Vijesti kreće u novu avanturu, u novom redizajniranom okruženju, sa brojnim novim funkcionalnostima. Nakon što su „prvom verzijom“ portala postavljeni ovdašnji online standardi, urednički tim je radio na tome da obogati iskustvo čitalaca, i da da prilog emancipaciji društva putem savremene tehnologije.

Proizvod tog rada je sada dostupan, a ključna karakteristika je responsive dizajn, odnosno to što se portal prilagođava veličini uređaja kojim pristupate sadržaju.

Interaktivni odnos čitateljstva i novinara je ono što je lansiralo portal na sami vrh. Brojne priče, informacije, akcije i inicijative ne bi bile pokrenute, niti ostvarene, da nije bilo saradnje čitalaca i novinara, u brojnim društvenim oblastima - od zbrinjavanja ljudi, pomaganja onima kojima je pomoć najpotrebnija, do zajedničkog rada na razvoju građanske svijesti.

Zbog tih uspjeha je rađeno i na tome da se ta komunikacija poboljša, pa je rubrika Budi reporter poboljšana, i lakša za upotrebu, sistem komentarisanja je unaprijeđen, a nov način na koji možete doprinijeti temi jeste da komentarišete uživo u toku utakmice, a da komentari izlaze na pozicijama u istoj ravni sa sadržajem.

Vijesti online ostaju glavna stanica za sve političke, ekonomske i društvene teme, ali dodatni akcenat će biti stavljen na sportske i zabavne rubrike, jer je integracijom redakcije uvećan kapacitet portala.

Redizajnirana naslovnica zadržava standardni slajder sa četiri vijesti plus dvije sa strane, dok je novina tab sa po tri aktuelne, najnovije, najčitanije i najkomentarisanije informacije. Aktuelnosti možete pratiti i putem tagova na samim rubrikama, koji se automatski generišu u odnosu na to što je tog momenta u žiži.

Na redizajniranom portalu je i dosta novih rubrika, mnogo više specijala i multimedijalnog sadržaja,

Tu je potpuno novi info centar sa svakodnevnim servisnim informacijama, kao i preciznija i opširnija vremenska prognoza dostupna direktno sa naslovne strane. Imamo i nove blogere, a kolumne sada čitate u novom i unaprijeđenom okruženju. Stigla je i potpuno nova stranicu za sadržaj TV Vijesti, gdje na jednom mjestu možete naći emisije, priloge, jednom riječju - najkvalitetniji video sadržaj ovdašnje produkcije.

Biće mnogo više prostora za sadržaj koji će stvarati sami čitaoci, a sada je uvedena i jednostavna forma za obraćanje ombudsmanu, u slučaju da smatrate da određeni sadržaj nije adekvatan ili u skladu sa kodeksom novinara.

Poboljšan je izgled članka, očekivaće vas unutar njega mnogo više multimedije, a jednim klikom možete doći do svih tekstova određenog autora. Zanimljivo je da, osim bogate arhive, sada imamo i izbor informacija koje su bile aktuelne prije 15 i 10 godina, obogaćene originalnim sadržajem iz ND Vijesti.

Primjedbe čitalaca su dobrim dijelom uvažene, pa se mnogo radilo na olakšavanju pristupa portalu, njegovom ubrzanju, preglednosti, a najveći napredak je ostvaren po pitanju tražilice koja je sada mnogo efikasnija i direktno će vas voditi do traženog sadržaja.

I nakon redizajna Vijesti online će, zajedno sa čitaocima raditi konstatno na unapređivanju sadržaja i novim funkcionalnostima, pa vas i u narednim mjesecima očekuju brojne promjene.

Bonus video: