Fekalije na gradilištu luksuznog turističkog kompleksa Portonovi u Kumboru

Mještani Kumbora upozoravaju da se toalet na gradištu, koji koristi oko 200 radnika, neredovno prazni, kao i da je često u kvaru
480 pregleda 0 komentar(a)
fekalije portonovi, Foto: Privatna arhiva
fekalije portonovi, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.11.2018. 14:09h

Mještani Kumbora žale se da se na gradilištu Portonovi, pored kapije "istok" prema Đenovićima, danima izlivaju fekalne vode, zbog čega se širi nesnosan smrad, a predstavlja i potencijalni izvor zaraze.

Navode da kanalizacija potiče iz pokretnog WC-kontejnera koji ima pet kabina, od kojih su samo tri u funkciji. Upozoravaju da se toalet na gradištu, koji koristi oko 200 radnika, neredovno prazni, kao i da je često u kvaru.

“WC nalazi se neposredno uz montažni objekat obezbjeđenja gradilišta, firmi "Ent-text", "Bemax" i magacinskog prostora u kojem ljudi ostavljaju alat i radnu garderobu, a javnim putem neposrednu uz gradilište prolazi veliki broj ljudi, među njima su i turisti i potencijalni kupci objekata u budućem turističkom kompleksu, što šalje ružnu sliku sa hercegnovske rivijere”, poručuju Kumborani.

“Izdalli smo danas nalog da se oštećena kabina WC ukloni i eventualno zamijeni ispravnom, kao i da se površina na koju su se izlivale fekalne vode dezinfikuje i pospe pijeskom”, kazala je načelnica Komunalne policije Marija Andrić, ističući da se sve dešavalo unutar ograđenog gradilišta.

Iz kompanije Azmont Investments tvrde da je izlijevanje fekalnih voda iz montažnog WC ea “privremeni problem izolovani slučaj koji se dogodio tokom perioda izgradnje projekta”.

Navode da jekompanija “Pizzarotti Montenegro kao glavni izvođač radova zadužena za rad svih podizvođača i građevinske radove, a time i u potpunosti odgovorna za čitavo gradilište, njegovo upravljanje i održavanje. Kompanija je pristupila rješavanju nastale situacije i sanirala sve privremeno nastale problem”.

Iz Azmonta poručuju da su “program zaštite i sigurnosti na radu, kao i zaštita životne sredine, sastavni dio sveukupnog funkcionisanja i njihova implementacija se pažljivo motri”.

Bonus video: