Tinejdžer postao fotomodel zahvaljujući Instagramu i "selfie" fotografijama

Levi trenutno ostaje "čvrsto na zemlji" jer prvo želi da završi školu i bude siguran da se snimanja neće preklapati sa nastavom
0 komentar(a)
Čarls Levi, Foto: Instagram
Čarls Levi, Foto: Instagram
Ažurirano: 14.07.2014. 14:23h

Ako ne znate priču o tome kako je Kejt Mos postala supermodel, evo skraćene verzije: 14-godišnja Kejt je 1988. godine prolazila sa svojom majkom kroz aerodrom JFK i tamo je primijetila Sara Dukas, osnivačica agencije Storm Model Managment, piše Business Insider. Ostalo je istorija.

Nekad je bilo potrebno pojaviti se na javnom mjestu kako biste postali model, a zahvaljujući Instagramu i društvenim mrežama, današnji tinejdžeri ne moraju da napuštaju svoje sobe kako bi bili primijećeni.

Takva priča prati i Čarlsa Levija, 17-godišnjeg mladića iz Britanije, koji je na Instagramu počeo da objavljuje isječke iz svog svakodnevnog života, uključujući i selfie fotografije. Međutim, to ga je na kraju dovelo do saradnje sa profesionalnim fotografom Ričardom Sojerom, koji ga je nazvao mladim Leonardom Dikaprijem.

Čarls Levi je uz dozvolu objavio i Sojerove fotografije na Instagramu, u nadi da će ga neko iz svijeta mode primijetiti. Nije dugo čekao kada ga je kontaktirao Džejmi Mekhju iz Chadwick Modeling agencije i ponudio mu priliku da postane model.

Daily Mail piše da je Čarls, otkad je potpisao ugovor, učestvovao na četiri snimanja uključujući i za muški modni časopis F**king Young.

Levi trenutno ostaje "čvrsto na zemlji" jer prvo želi da završi školu i bude siguran da se snimanja neće preklapati sa nastavom.

Bonus video: