Ekipe Ideus i UMHCG pobjednici takmičenja Otvorene ideje

Dobitnici su nagrađeni novčano, imaće i podršku mentora, dobiće pomoć u povezivanju sa potencijalnim partnerima i donatorima...
0 komentar(a)
Otvorene ideje UMHCG, Ideus, Foto: Digitalizuj.Me
Otvorene ideje UMHCG, Ideus, Foto: Digitalizuj.Me
Ažurirano: 28.06.2014. 13:21h

Ekipa koja je razvijala Ideus i Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore pobjednici su ovogodišnjeg takmičenja Otvorene ideje.

Ideus je crowdsourcing platforma sa podacima o proizvodima široke potrošnje. Autori projekta kažu da bi na toj platformi, u saradnji sa nadležnim institucijama, realizovali servis putem kojeg bi korisnici bili blagovremeno informisani o svim rizicima konzumiranja proizvoda koji su u datom trenutku označeni kao nebezbjedni.

UMHCG se na takmičenje prijavilo sa projektom Informacije za sve. U pitanju je rješenje koje bi omogućilo da osobe s invaliditetom na jednom mjestu dobiju objedinjene sve bitne informacije iz različitih organizacija i državnih institucija, u njima pristupačnom formatu.

Dobitnici su nagrađeni sa 3.500 eura, a tokom faze inkubacije, do oktobra, imaće i podršku mentora, dobiće pomoć u povezivanju sa potencijalnim partnerima i donatorima, te promociju pobjedničkih aplikacija na svim relevantnim offline i online forumima.

Prošle godine, za najbolju aplikaciju proglašeno je rješenje tima Elektrotehničkog fakulteta iz Podgorice, Budi odgovoran.

Otvorene ideje podržavaju UNDP i Fondacija Dukikino.

Bonus video: