Auto-servis "Meda" tvituje i servisira

Putem Facebooka i Twittera, “Meda” često objavljuje informacije o akcijama, koje se mogu pratiti na hashtagu #akcijenase
66 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2014. 14:32h

Za sve one koji su zamijenili zimske gume ljetnjim jedna preporuka - napumpajte vaše pneumatike azotom tako im produžavate vijek trajanja, jedna je od više od 16.000 objava na Twitteru sa naloga Auto-servis “Meda” iz Zemuna.

“Meda” već dvije godine putem te mreže održava interakciju sa korisnicima, objavama novosti, savjeta... svega onog što jednom vlasniku auta može biti korisno.

Auto-servis “Meda” je još 1972. godine oformio otac Nusreta Nuce Nuhanovića i bio njegov vlasnik do 2003, kada je Nuca preuzeo odgovornost na sebe, postavo vlasnik servisa i tako produžio porodičnu tradiciju, koja se prenosi već na treću generaciju, kaže on ponosno.

Nuca je čovjek u pedesetim godinama - ima ljudi u tim godinama koji imaju otpor prema informacionim tehnologijama, upotrebi računara, pa i društvenim mrežama. Nuca nije od tih. Kada mu je prijateljica Sanda Filipesko prije dvije godine predložila da svoj posao predstavi on-line, prihvatio je ideju.

“Sanda je tada već bila aktivna na društvenim mrežama. Otvorili smo sajt as-meda.co.rs, Twitter i Facebook nalog, zatim blog nucanuhanovic.blogspot.com i tako smo od septembra 2012. godine. Društvene mreže u početku nismo doživljavali kao mjesto za promociju, nego kao vrstu lične karte na mrežama”, kaže Nuca.

Odnos prema mušterijama je, dodaje on, ostao isti.

“Korektan, profesionalan i odgovoran, jer da je drugačije ponašamo ne bismo tolike godine opstali na tržištu gdje je konkurencija izuzetno velika. Naravno, našom aktivnošću na Twitteru i Facebooku, a narocito na Twitteru, počeli smo da stičemo povjerenje, i populacija sa tih društvenih mreža je počela da koristi naše usluge u servisu”, rekao je Nuca.

Biti na društvenim mrežama znači da bi trebalo da budete spremni i lijepu riječ, ali i za kritiku. Isto se dešava i “Medi” - svi koji koriste usluge tog auto-servisa, imaju priliku da putem društvenih mreža iskažu svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo.

Nuca je zadovoljan reakcijama na mrežama.

“Reakcija je i za nas u servisu bila iznenađujuća, jer su nas posebno tviteraši prihvatili veoma brzo i na jedan izuzetan način”, kaže on.

Putem društvenih mreža Facebook i Twitter, “Meda” često objavljuje informacije o akcijama, koje se mogu pratiti na hashtagu #akcijenase i u kojima su neke usluge servisa date sa popustima, a neke su i besplatne.

Većina ovih akcija ide kroz Twitter i, kako kaže Nuca, tviteraši koji prate auto-servis “Medu” se najmanje odazivaju na besplatne akcije. Nuca je prisustvo na društvenim mrežama shvatio ozbiljno, pa posjećuje i konferencije, poput Tvitomanije, Blogomanije, odlazi na okupljanja tviteraša (TweetUp).

“Društvene mreže ne doživljavamo kao mjesto samo za promociju, nego i mjesto gdje se može čuti nešto novo, naučiti i primijeniti u poslovanju”, objašnjava Nuca, koji inače sam vodi sve profile servisa na društvenim mrežama i sam vodi i sajt i blog.

Galerija

Bonus video: