Na Galaxyju S5 "provaljen" senzor otiska prsta

SRLabs je u telefon provalio tako što su sa ekrana preuzeli stvarni otisak, a potom ga prenijeli na smjesu od ljepila
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2014. 09:27h

Senzor otiska prsta na novom Samsungovom telefonu je jedna od opcija kojom se u toj kompaniji hvale, ali su, samo nekoliko dana pošto se telefon našao u prodaji, hakeri probili uz pomoć malo ljepila i otiska prsta.

Tim iz njemačkog SRLabsa objavio je video u kome navode da propusti u implementaciji autentifikacije otiska prsta mogu da izlože podatke, ali još i gore, bankovne račune.

Isti je tim prošle godine provalio i zaštitu Apple iPhonea 5S i Touch ID senzora otiska prsta, a koristeći istu metodu ušli su i u Galaxy S5. Ali, problem koji se javlja je da neko tako može da uđe i u PayPal koji na S5 podržava otisak prsta kao metodu autorizacije.

Iz PayPala navode da ozbiljno shvataju otkriće Security Research Labsa, ali da su i dalje uvjereni da je autorizacija otiskom prsta jednostavnija i sigurnija metoda plaćanja od korištenja lozinki ili kreditnih kartica, piše BBC.

Dodaju i da, ako i korisniku netko hakuje mobilni telefon, oni snose troškove. Iz Samsunga nisu komentarisali provalu u telefon.

SRLabs je u telefon provalio tako što su sa ekrana preuzeli stvarni otisak, a potom ga prenijeli na smjesu od ljepila. Cijela metoda nije baš najbrža ali Ben Schlabs za BBC kaže da je koristio isti otisak kao i onaj koji je izradio u testu za iPhone 5S.

Galerija

Bonus video: