Dojče telekom raspisuje konkurs za inovacije

Prijavljene ideje iz Crne Gore ulaze u izbor za nacionalno takmičenje koje će se, u organizaciji Crnogorskog Telekoma, održati u maju
2 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2014. 11:57h

Dojče Telekom je raspisao globalni konkurs za inovacije. Organizatori projekta su Telekom laboratorija za inovacije, biznis inkubatori Hubraum iz Berlina, Krakova i Tel Aviva, Kitchen Budapest kao i kompanije članice Dojče Telekom grupacije.

Konkurs obuhvata kategorije poput sigurnost na internetu, E-zdravtsvo, mobilni internet, budućnost medija i cloud sevisi, a pravo učešća imaju timovi sa dva ili više člana.

Prijavljivanje će biti omogućeno od 21. marta do 11. aprila. Prijavljene ideje iz Crne Gore ulaze u izbor za nacionalno takmičenje koje će se, u organizaciji Crnogorskog Telekoma, održati u maju. Pobjednički tim nakog toga ulazi u sljedeću fazu takmičenja a učestvovaće na preduzetničkoj akademiji i završnom takmičenju inovacija u junu ove godine u Krakovu.

Kroz rad sa velikim brojem mentora i eksperata iz Dojče Telekom grupe u okviru predavanja, radionica i treninga za preduzetnike, učesnici će imati priliku da razviju svoje ideje u gotove proizvode. Pobjednik završnog takmičenja dobija finansijsku podršku jednog od investicionih programa Dojče Telekoma (biznis inkubatora Hubraum i Kitchen Budapest), mogućnost plasiranja proizvoda na jednom od tržišta država članica Dojče Telekom grupacije kao i paket usluga za razvoj ideje (Amazon cloud servisi, serveri i slično).

Telekom će ove sedmice organizovati niz radionica na crnogorskim fakultetima, sa ciljem da se predstavi konkurs i zainteresovanima pruže dodatne informacije o učešću.

Prezentacije projekta. u kojima će učestvovati predstavnici Telekoma i biznis inkubatora Hubraum, biće održane u sljedećim terminima: ponedjeljak 10. mart, na Prirodno matematičkom fakultetu u Podgorici (Sala 227, od 15.30h), utorak 11. mart, na Ekonomskom fakultetu (Sala -001 u suterenu, od 10h) i Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici (Amfiteatar A2, II sprat, od 12.15h), četvrtak 13. mart, na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici (Svečana sala, od 15h), i petak 14. mart, na Fakultetu za informacione tehnologije Univerziteta Mediteran u Podgorici (Amfiteatar 1, II sprat, od 14h).

U saradnji Telekoma i Elektrotehničkog fakulteta UCG, dogovoreno je da inovatori iz Crne Gore koji se prijave na Telekom konkurs za inovacije, dobiju mogućnost učešća u Fore-Mont projektu. Projekat ima za cilj ima jačanje inovativnih istraživanja u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija.

Bonus video: