Autor Vijetnamac

Flappy Bird: Popularnoj igrici prijeti kraj

Igrica je do sada preuzeta više od pedeset miliona puta, nedavno se pojavila i verzija za Windows Phone, ali je sve to počelo da smeta njenom kreatoru
3 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2014. 16:58h

Senzacija koja već mjesecima izluđuje korisnike širom svijeta, jednostavna i zarazna igrica Flappy Bird, doživjela je vrtoglavu slavu za kratko vrijeme. Međutim, ovoj avanturi kraj dolazi i brže nego što se očekivalo.

Nakon što ju je kreirao za svega tri dana i postavio je u maju 2013. za besplatno preuzimanje (Apple App Store, Google Play Store), Dong Ngujen iz Vijetnama nije ni slutio kakvu će popularnost doživjeti ova aplikacija, piše B92.

Igrica je do sada preuzeta više od pedeset miliona puta, nedavno se pojavila i verzija za Windows Phone, a Flappy Birds već mjesecima suvereno vlada listama najpopularnijih besplatnih igrica. Ipak, sve je to počelo da smeta njenom kreatoru, koji je najavio najvjerovatnije skoro gašenje aplikacije.

Ngujen je na svom Twitter nalogu i ranije napisao da nije ni sanjao o ovakvom uspjehu, koji ga sve više opterećuje. U svojim tvitovima objavljenim 8. februara on navodi da će igrica brzo biti uklonjena sa sajtova za preuzimanje aplikacija.

"Ne mogu više ovo da podnesem", napisao je on. "Ovo nema nikakve veze sa pravnim stvarima, jednostavno ne mogu više da podnesem ovo. Takođe, nemam namjeru da prodam 'Flappy Bird', molim vas bez pitanja. I dalje ću praviti igrice."

Njegova najava rastužila je, pa čak i iznervirala brojne fanove igre, a na Twitteru se pojaviloo i nekoliko profil "Spasite Flappy Bird" (SaveFlappyBird). Jedan od tih korisnika objavio je prinstkrin razmenjenih poruka sa Ngujenom, u kojem Vijetnamac pristaje da vrati igru ukoliko tu ideju retvitovanjem podrži 100.000 tviteraša.

"Da, ukoliko mi pokažete da toliko ljudi uživa u igrici, sačuvaću je", napisao je on.