Samsung želi da smanji zavisnost od Android operativnog sistema

Kako bi Samsung uspio da učini ovo, kompanija će se 'otarasiti' poslovnih modela i strategija iz prošle decenije i prevelike fokusiranosti na hardver
5 komentar(a)
Samsung, Foto: Www.idownloadblog.com
Samsung, Foto: Www.idownloadblog.com
Ažurirano: 04.01.2014. 15:50h

Samsung je imao izuzetno uspješnu godinu velikim dijelom zbog rekordne prodaje smartfona, a generalni direktor sada želi da se fokus kompanije u 2014. godini pomjeri sa hardvera na softver.

„Kako bi Samsung uspio da učini ovo, kompanija će se 'otarasiti' poslovnih modela i strategija iz prošle decenije i prevelike fokusiranosti na hardver“, izjavio je Li Kun he za Wall Street Journal.

Njegov govor na početku godine ukazuje na to da Samsung želi da unapijredi svoj softver i smanji zavisnost od Androida.

Kompanija trenutno poseduje svoj TouchWiz interfejs i popriličan broj sopstvenih aplikacija na uređajima kao što su Galaxy S4 i Note 4.

Kako se Android korisnici polako navikavaju na unapred instaliran softver i prijavljuju na nove servise, Samsung i dalje nastavlja da radi na sopstvenom operativnom sistemu Tizen.

Tizen je Samsungov operativni sistem baziran na Linuxu koji bi svoju premijeru trebalo da ima u 2014. godini, a trenutno ga koristi jedna Samsung kamera u Južnoj Koreji.

S obzirom na to da HTC i LG ugrožavaju Samsungovu Android teritoriju, Li je od svojih zaposlenih zatražio konstantne inovacije.

„Centri za istraživanje i razvoj novih tehnologija trebalo bi da rade non-stop“, izjavio je on.

Bonus video: