Šetalište u Kotoru pod vodom, u Radanovićima evakuisana škola

Čitalac Vijesti zabilježio je trenutnu situaciju u primorskom naselju
887 pregleda 0 komentar(a)
kotor kiša, kotor nevrijeme, Foto: Čitalac Vijesti
kotor kiša, kotor nevrijeme, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 20.11.2018. 14:57h

Obilne padavine koje od juče padaju širom Crne Gore, izazvale su nevolje za mještane brojnih naselja i gradova.

Čitaoci Vijesti zabilježili su trenutnu situaciju u Kotoru, gdje je kiša preplavila šetalište, i u Radanovićima, gdje je voda preplavila puteve i otežala prilaz brojnim objektima i kućama.

U Radanovićima evakuisana škola

U poplavama zbog nevremena na teritoriji Kotora najugroženije je područje Radanovića i Industrijske zone, gdje ima dosta objekata kojima prijeti voda.

"Djeca i nastavnici iz jedne škole u Radanovićima, evakuisani su zbog poplava, saopštio je agenciji MINA, Maksim Mandić iz kotorske Službe zaštite i spašavanja.

On je kazao da je oko osam sati došlo do velikog nevremena i pojačanja padavina koje su izazvale poplave u Dobroti i Radanovićima.

Kako je naveo Mandić, vode je ušla u pojedine stambene i poslovne prostore, a bila je ugrožena škola u Radanovićima u kojoj je voda dostigla pola metra.

„Pripadnici Službe zaštite i spašavanja evakuisali su djecu iz tog objekta. Škola je bila okružena vodom. Zajedno sa vatrogascima, pripadnicima dobrovoljnog društva iz Perasta, komunalnom policijom i ispostavom policije uspjeli smo da evakuišmo svu djecu i nastavnike na bezbjednu lokaciju“, rekao je Mandić.

On je kazao da je Slušba zaštite i spašavanja Kotora od jutros imala oko 30 intervencija.

„Bilo je veoma teško, štete sigurno ima, ali tek nakog prestanka padavina nadležni će procijeniti štetu. Ovo je veoma težak dana za službu zaštite i spašavanja, uspjeli smo inrtervencijama da dgovorimo na skoro sve probleme. Negdje nijesmo uspjeli da pomognemo jer je voda bila brža i jača od nas“, zakjučio je Mandić.

Galerija

Bonus video: