Samsung ispraća daljinske upravljače u "penziju"

Samsungova usluga glasovne interakcije, koja prepoznaje različite jezike, trenutno je dostupna u 11 zemalja
6 komentar(a)
Samsung, Foto: Pcadvisor.com
Samsung, Foto: Pcadvisor.com
Ažurirano: 25.12.2013. 18:54h

Za predstojeći sajam CES, Samsung najavljuje predstavljanje pametnih televizora sa kojim ćete moći da razgovarate i koji će imati ekrane osjetljive na dodir.

Samsung će na predstojećem sajmu potrošačke elektronike CES 2014 u Las Vegasu predstaviti Smart TV uređaje za 2014. s naprednim funkcijama korišćenja.

Samsungova usluga glasovne interakcije, koja prepoznaje različite jezike, trenutno je dostupna u 11 zemalja. U 2014. ta usluga biće proširena na još 12 novih tržišta.

Moći ćete da promijenite program jednostavnom glasovnom komandom, izgovarajući broj programa koji želite da gledate, otvarati internet strane ili aplikacije korišćenjem prečica, a pojednostavljena je i glasovna pretraga koja omogućava da sve tražene rezultate pregledate na jednom mjestu.

Kada upotrebljavate glasovnu interakciju za pretraživanje dnevnih informacija, poput vremenske prognoze ili sportskih rezultata tokom gledanja televizije, popap prozor na dnu ekrana prikazuje rezultate.

Osim glasovne interakcije, kontrola pokreta unapređena je dodavanjem komande „pokretom prstiju“ zahvaljujući kojoj ćete moći da promijenite TV program, prilagodite jačinu zvuka, pronađete i odaberete šta želite da gledate uz svega nekoliko pokreta prstima.

Bonus video: