Počeo Hakaton, osam timova 24 sata razvija servise za Extra TV

Sudije će na osnovu ideje i primjenljivosti projekta donijeti odluku o pobjedniku i najboljem timu dodijeliti nagradu od 1000 eura, koju uručuje generalni sponzor
72 pregleda 1 komentar(a)
Hakaton 2013, Foto: Hakaton
Hakaton 2013, Foto: Hakaton
Ažurirano: 21.12.2013. 13:38h

Takmičenje u programiranju, drugi Hakaton, zvanično je otvoren u prostorijama kompanije Domen i trajaće 24 sata.

Organizatori Hakatona su softverska kompanija "Logate" i NVO "Digitalizuj.Me", a generalni sponzor i ovogodišnjeg Hakatona - Crnogorski Telekom.

Uoči otvaranja upriličena je prezentacija ideja, gdje su se za 8 prijavljenih timova (ukupno 30 ljudi) sumirali zadaci i pravila Hakatona. Od podne je krenulo takmičenje.

Učesnici ovogodišnjeg Hakatona biće u prilici da pokažu inovativnost i da svojim idejama doprinesu unapređenju i kreiranju novih funkcionalnosti Extra TV (IPTV - Internet Protocol Television) platforme. Takmičari će tokom Hakatona imati priliku da svoje ideje testiraju na Extra TV-u.

Nakon 24 sata programiranja, koje će biti zatvorenog tipa kako bi svi timovi bili što efikasniji (obezbijeđena hrana i vreće za spavanje), a što je inače praksa u svijetu, sve ekipe će imati priliku u nedjelju od 12 sati da predstave svoj projekat u 5 minuta.

Sudije će na osnovu ideje i primjenljivosti projekta donijeti odluku o pobjedniku i najboljem timu dodijeliti nagradu od 1000 eura, koju uručuje generalni sponzor - Crnogorski Telekom.

Može se očekivati i aktivacija najboljih ideja na Extra TV platformi.

Bonus video: