Crnogorci među pobjednicima WARP-a

TourVia.me agregira i prodaje turističke aranžmane, a tim koji stoji iza projekta želi da to radi globalno
0 komentar(a)
TourVia.me, Foto: Spark.me
TourVia.me, Foto: Spark.me
Ažurirano: 09.12.2013. 17:55h

Crnogorski tim koji razvija TourVia.me servis i koji je pobijedio na takmičenju „Podgorica-Krakov: Osvoji kartu za Hubarum WARP“, nagrađeni su na tom takmičenju.

TourVia.me agregira i prodaje turističke aranžmane, a tim koji stoji iza projekta želi da to radi globalno.

Hrvatski Tportal ocijenio je crnogorski projekat vizuelno dopadljivim, naveo da ima solidan i potencijalno održiv poslovni model dopadljiv.

Stižu biznismeni nove generacije >>>

Osim Crne Gore, na WARP-u su odabrani i timovi iz Poljske i Rumunije.

Rumunski Omnipaste je ponudio potencijalno vrlo korisnu aplikaciju, koja bi korisnicima mogla da omogući da funkcionalnosti jednog uređaja koriste na drugomm naprimjer da kameru mobilnog telefona iskoristite za poziv na Skypeu na računaru ili samo kliknete na broj ispisan na ekranu laptopa kako biste uputili poziv pomoću telefona.

Domaćini iz Collar Pocketa osmislili su ogrlicu za pse koja prikuplja podatke o njima - poput temperature, pulsa i lokacije – i šalje ih na pametni telefon, gdje ih posebna aplikacija analizira i prikazuje.

U intenzivnom osmodnevnom akceleratorskom programu u nedavno preuređenom prostoru Factory Park na obali rijeke Vistule učestvovalo je ukupno osam timova iz deset zemalja, na području od Ukrajine do Grčke. Radili su sa više od 50 međunarodnih mentora iz različitih oblasti, poput vještine prezentovanja, upravljanja proizvodom, finansiranja, privlačenja kupaca...

Ocjenjivao ih je žiri sastavljen od mentora koji su učestvovali u WARP-u i stručnjaka Dojče telekoma.

Pobjednici će dobiti poziv za učešće u radu DT-ovog inkubatora za startupove, gdje će se pridružiti Excaliburu, timu koji razvija rješenje za potvrđivanje identiteta korisnika pomoću pametnih telefona, ovogodišnjem pobjedniku globalnog takmičenja Telekom Innovation Contest, piše Tportal.hr.

Bonus video: