Drugi Hakaton u decembru, nagrada za Extra TV servis 1.000 eura

Učesnici će tokom takmičenja imati priliku da svoje ideje testiraju na Extra TV servisu Crnogorskog telekoma
0 komentar(a)
Hakaton, Foto: Zoran Đurić
Hakaton, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.11.2013. 19:06h

Drugi Hakaton, takmičenje u kojem učesnici u ograničenom vremenskom periodu – u toku 24 sata, treba da pronađu nova rješenja koristeći moderne tehnologije, biće održan 21. i 22. decembra, objavljeno je na stranici NVO Digitalizuj.me.

Tema drugog Hakatona je IPTV platforma. Učesnici će tokom takmičenja imati priliku da svoje ideje testiraju na Extra TV servisu Crnogorskog telekoma. Takmičari primjere korišćenja Extra TV servisa mogu pronaći na kanalu 300, kao i na kanalu 294.

Hakaton traži osam timova, koji ne moraju biti unaprijed formirani. Formiranje timova će biti omogućeno po završenom prijavljivanju prema slobodnoj volji ili preporuci organizatora.

„Tražimo ljude sa idejama, programere i dizajnere voljne da participiraju, da nam se pridruže u 24-satnom Hakatonu. Hrabre očekuju nagrade od kojih je najvažnija, aktivacija servisa na Extra TV platformi“, navode iz organizacije, kompanije Logate i NVO Digitalizuj.me

Pobjednik Hakatona 2.0 osvaja 1.000 eura, a Crnogorski telekom će, kako navode orgaizatori, sve ideje koje im se svide, pustiti u život.

Hakaton će takođe biti organizovan u prostorijama kompanije Domen.

Detaljnije informacije biće objavjene na stranici http://hakaton.me.

Sama riječ hakaton (engleski - hackathon) je složenica od riječi „hacker“ koja u modernom žargonu predstavlja osobu sa naprednim znanjem računara i računarskih mreža, te riječi „marathon“ koja objašnjava 24 sata trajanja.

Pobjednik prošlogodišnjeg Hakatona je tim kompanije Fleka, koji je radio na razvoju rješenja za pomoć gorskim službama spasa.

Na prvom Hakaton predstavljeno je devet gotovih radova.

Bonus video: