Još mjesec dana za prijavu aplikacija: Šansa za 5.000 eura

Telenor će krajem godine lansirati pametne telefone koji rade na Firefox operativnom sistemu i već tada će biti dostupne aplikacije sa lokalnim sadržajem
0 komentar(a)
Telenor, Firefox, Foto: Twitter
Telenor, Firefox, Foto: Twitter
Ažurirano: 12.08.2013. 11:07h

Još mjesec dana je ostalo do isteka roka za prijavu na "Firefox izazov" i pripremu aplikacije koja najvještijima može donijetinagradu od 5.000 eura.

"Prijavljeni takmičari, najkasnije do 15. septembra, moraju postaviti urađenu aplikaciju na Firefox Marketplace. Pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani programeri iz Crne Gore i Srbije koji ispunjavaju propozicije takmičenja", navodi se u saopštenju Telenora, kompanije koja takmičenje organizuje u saradnji sa kompanijama ComoYo i Mozilla.

Njihov petočlani žiri ocjenjivaće aplikacije na osnovu inovativnosti, dizajna, funkcionalnosti, stepena integracije sa Firefox platformom i upotrebne vrijednosti za korisnike. Specijalna nagrada u vrijednosti od 1.000 eura biće dodijeljena aplikaciji koja na najbolji način promoviše upotrebu mobilne mreže i Internet servisa.

"Kao lider u promovisanju i primjeni inovativnih rješenja u mobilnim operativnim sistemima u Crnoj Gori, kompanije Telenor i Firefox su osmišljavanjem ovakvog konkursa željele da pruže programerima šansu da predstave svoje aplikacije zasnovane na HTML 5, koji se nalazi u osnovi pametnih telefona koji rade na Firefox operativnom sistemu. Vjerujemo da će u vremenu sve veće digitalizacije inovacija koju donosimo na tržište Crne Gore dati dobre rezultate i da će se vizija u kojoj Internet pretraživač predstavlja srž operativnog sistema pokazati kao pravo rješenje", navodi se u saopštenju.

Telenor će krajem godine lansirati pametne telefone koji rade na Firefox operativnom sistemu i već tada će biti dostupne aplikacije sa lokalnim sadržajem.

Stiže Firefox OS: Prvi telefoni u Crnu Goru stižu preko Telenora >>>

Bonus video: