Najbolja aplikacija "Budi odgovoran"

Projekte je predstavilo devet timova, na teme kako iskoristiti moć tehnologije...
4 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2013. 20:11h

Aplikacija za prijavu nepravilnosti u društvu pod nazivom “Budi odgovoran” pobijedila je na takmičenju „Transparentnost i odgovornost“ koji su u okviru projekta „Otvorene ideje za Crnu Goru“ sproveli NVO DigitalizujMe i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Devetočlana grupa, koja je prijavila projekat pod tim nazivom, dobila je najviše glasova žirija i nagradu od 5.000 dolara.

Aplikacija promoviše mogućnost građana da prijave probleme sa kojima se suočavaju prilikom izdavanja fiskalnih računa, parkiranja, oštećenja na putevima, problema sa smećem...

To je, kako je objašnjeno iz stručnog žirija, bio dio razloga što su se opredijelili za nju.

Diploma za pobjednike

Projekte je inače u sali predstavilo devet timova, na teme kako iskoristiti moć tehnologije da bi građani-aktivisti uticali na poštovanje zakona i rješavanje problema i kako poboljšati kvalitet života društvu.

Drugoplasirani projekat, koji će dobiti 2.000 dolara, “KoPo” dobio je najviše glasova publike i on promoviše slične ideje.

Najsimpatičnija žiriju bila je, kako su objasnili, aplikacija pod nazivom “Šapo” koja je promovisala pomoć u pronalaženju izgubljenih vlasničkih pasa.

Galerija

Bonus video: