Počele prijave za Svjetski samit mobilnih aplikacija

Nakon izbora najboljih, aplikacije autora iz Crne Gore biće poslate na samit i ući u izbor na globalnom nivou
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2013. 09:54h

Revolucija pametnih telefona je kreirala jednu potpuno novu dimenziju poslovanja. Pametni telefoni u velikoj mjeri olakšavaju naše živote uz pomoć brojnih aplikacija koje su nam na neki način prečica do jednostavnijeg obavljanja željenih aktivnosti.

Mobilne aplikacije su svuda: Pomoći njih se prate izbori, prate zemljotrese, omogućavanju brz i jednostavan transfer novca, pomažu vam na putovanjima uz razne servise. Sa više od šest milijardi registovanih uređaja širom svijeta, broj mobilnih uređaja premašio je broj internet korisnika skoro tri puta.

Ako ste i sami autor autor mobilne aplikacije, koja može biti od koristi u svim djelovima svijeta, uključite se u Svjetski samit mobilnih aplikacija za 2013. (www.wsis-award.org), čime stičete šansu da svoju ideju predstavite na Šri Lanki.

Autori čije aplikacije budu izabrane, 26. oktobra će imati priliku da svoj rad predstave pred stručnim žirijem.

Žiri će u izboru najboljih rješenja vrednovati sadržaj i uklopljenost aplikacije za datu temu, jednostavnost korištenja, dizajn i funkcionalnost.

Prijavljene aplikacije moraju biti urađene na jednu od zadatih tema: eBiznis i eCommerce, eVlada i otvorenost podataka, eUčenje i nauka, eZabava i igre, eKultura i turizam, eMediji i novinarstvo, eZdravstvo i okolina, eUključivanje i osnaživanje.

Aplikacije možete prijaviti do 10. juna na stranici www.tehnologija.me/prijava-wsa.

Nakon izbora najboljih, aplikacije autora iz Crne Gore biće poslate na samit i ući u izbor na globalnom nivou.

Bonus video: