Prvi Ignite Show u Podgorici: Ideje koje će zapaliti svijet

Prvi Ignite Show u Podgorici održava se danas, u sali Rektorata Univerziteta Crne Gore, sa početkom u 19 sati
98 pregleda 0 komentar(a)
ideja, izum, Foto: Mixergy.com
ideja, izum, Foto: Mixergy.com
Ažurirano: 03.04.2013. 07:51h

Nakon uspješne TED konferencije u novembru prošle godine, Podgorica će danas biti domaćin i prvog zvaničnog Ignite Show događaja u Crnoj Gori.

Ignite Show je dio globalnog pokreta u okviru kojeg se održavaju brze i kratke prezentacije sa ciljem da inspirišu i predstave nove ideje publici u neformalnom okruženju. Ignite je kao događaj prvi put održan u Sijetlu 2006. godine i od tada je, za kratko vrijeme, postao internacionalni fenomen. Danas se praktikuje u više od 100 gradova širom svijeta.

Tokom današnjeg Ignite događaja, posjetioci će, pored ostalog, imati priliku da čuju izlaganje o siromaštvu i tome kako ga možemo mjeriti u stvarnom vremenu, o čemu će govoriti Milica Begović-Radojević iz UNDP. Strast prema Zumbi i zdravom životu, predstaviće Jovana Mihaljević. Na temu straha, i kako ga prevazići govoriće mlada Natalija Bošković. O njegovim iskustvima sa putovanja posjetioci će moći da čuju od Edina Krnića.

Svi autori koji učestvuju na događaju, svoje ideje prezentuju kroz petominutne prezentacije, sastavljene od 20 slajdova, koji se mijenjaju automatski i nad kojima izlagač nema kontrolu.

Organizatori prvog Ignite događaja u Podgorici su Ivan Blažević i Dino Rastoder.

Prvi Ignite Show u Podgorici održava se danas, u sali Rektorata Univerziteta Crne Gore, sa početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Nakon toga je u podgoričkom lokalu Sejdefa organizovano okupljanje Twitter zajednice.

Dešavanja sa Ignite Show događaja možete pratiti putem Twittera

Bonus video: