Ustavno je da Vlada određuje šta je pravično umjesto suda

Ovo rješenje zakonodavnog odbora, kojim predsjedava poslanik DPS -a Marta Šćepanović, postalo je sastavni dio predloga zakona i o tom amandmanu se plenum neće izjašanjavati. Sa tim rješenjem zakonodavnog odbora su se saglasili predlagači grupa poslanika DPS -a među kojima je i Šćepanovićeva
224 pregleda 7 komentar(a)
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.11.2018. 12:06h

Zakonodavni odbor parlamenta pojačao je izmjene zakona o eksproprijaciji tako što je definisao da država može da stupi u posjed eksproprisane nepokretnosti na dan kada rješenje o eksproprijaciji postane pravosnažno i ako je bivšem vlasniku isplaćena nadoknada koju je odredila Vladina komisija ili ako je država predala bivšem vlasniku u osvojinu drugu odgovarajuću nepokretnost.

Ovo rješenje zakonodavnog odbora, kojim predsjedava poslanik DPS -a Marta Šćepanović, postalo je sastavni dio predloga zakona i o tom amandmanu se plenum neće izjašanjavati. Sa tim rješenjem zakonodavnog odbora su se saglasili predlagači grupa poslanika DPS -a među kojima je i Šćepanovićeva.

Stav zakonodavnog odbora je da je predlog zakona kojim se građanima oduzima imovina u skadu sa Ustavom iako je pred sudom vlasnikizjavio žalbu zbog naknade koja mu je namijenjena za tu imovinu.

Skupština danas treba da glasa o ovom predlogu zakona.

Bonus video: