Nevjerovatni Nikon COOLPIX P520

Sa nevjerocvatnim 42x optičkim zumom model P520 je idealan za strastvene fotografe koji traže svestranost velikog žižnog opsega u kompaktnom tijelu
2 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2013. 18:13h

Kombinujući nevjerovatan NIKKOR objektiv sa optičkim zumom od 42x sa naprednim smanjenjem vibracija pri pomjeranju objektiva, 8,0-cm (3,2-inčnim) djelimično pokretnim LCD monitorom, Full HD snimanjem filmova i ugrađenim GPS-om, model P520 je idealan za strastvene fotografe koji traže svestranost velikog žižnog opsega u kompaktnom tijelu.

„Sa žižnim opsegom koji pokriva sve od 24-mm širokougaonih snimaka do 1000-mm super telefoto rastojanja, P520 vas približava akciji više nego što biste pomislili da je moguće,“ objašnjava Nikolas Žilet, menadžer za proizvode odsjeka za proizvode široke potrošnje u Nikon Europe.

„Savršen je za one koji žele da fotografišu sa bilo kog mjesta, bilo da se nalaze u zadnjim redovima na muzičkom koncertu ili na safariju i žele opciju potpune ručne kontrole.

Zumiranje daleko preko vaših očekivanja

COOLPIX P520 je veoma svestrani poluprofesionalni fotoaparat koji pokriva svaku situaciju za fotografisanje. Njegov 42x NIKKOR objektiv, jedan od najmoćnijih na tržištu, sa lakoćom snima i fotografije portreta u krupnom planu i udaljene pejzaže.

Čak i pri snimanju sa punim zumiranjem, zahvaljujući 18-megapikselnom CMOS senzoru sa pozadinskim osvjetljenjem i naprednom smanjenju vibracija pri pomjeranju objektiva dobijaju se stalno ujednačene fotografije, a subjekti su oštri kao sječivo, pri bilo kom osvjetljenju. Pored toga, djelimično pokretni 8,0-cm (3,2-inčni) LCD monitor sa 921.000 tačaka vas ohrabruje da postanete kreativni i fotografišete iz drugog ugla.

Ekran izuzetno visoke rezolucije, kao što je na profesionalnim Nikon D-SLR fotoaparatima, posjeduje antirefleks sloj i vizuelizaciju boja najbolju u klasi, kao i svjetlinu slika.

Za naprednije korisnike, P520 pruža potpunu kontrolu nad podešavanjima fotoaparata, sa točkićem režima za pristup podešavanjima ručne ekspozicije (P/S/A/M) i korisničkom režimu sa kojim trenutno možete pozvati željena podešavanja fotoaparata.

Zahvaljujući režimu Full HD filma na jedan dodir prebacivanje na snimanje filmova je trenutno, a ugrađeni GPS bilježi tačnu lokaciju gdje je slika snimljena sa geooznakom u podacima slike, zbog čega je P520 odličan izbor za putnike.

Opcioni Wi-Fi dongl, sa kojim ste povezani, može trenutno da prebaci slike i filmove na bilo koji „pametni“ uređaj, spremne za dalje slanje na internet.

COOLPIX P520 se isporučuje u 3 boje: tamno srebrnoj, crnoj i crvenoj i košta oko 450 dolara.

Galerija

Bonus video: