Epl planira proizvodnju u Americi

Eplovi proizvodi u najvećoj mjeri se sklapaju u Kini, gdje je kompanija naišla na borjne kritike u vezi sa uslovima u tim fabrikama
5 komentar(a)
Apple, Foto: Aideweb.com
Apple, Foto: Aideweb.com
Ažurirano: 07.12.2012. 18:41h

Epl planira da započne prozvodnju jedne od svojih Mac linija u Americi.

Kuk je izjavio da kompanija planira da investira 100 milona dolara u svoje poslovanje u Americi

U intervjuu za NBC, izvršni direktor kompanije Tim Kuk izjavio je da „kompanija gleda da radi sve više i više u Americi“.

Eplovi proizvodi u najvećoj mjeri se sklapaju u Kini, gdje je kompanija naišla na borjne kritike u vezi sa uslovima u tim fabrikama.

U prilog Kukovoj tvrdnji ide i činjenica da su se pojedini Epl proizvodi pojavili sa „Sastavljeno u USA“ izgraviranim na poleđini, piše BBC.

Problem je u tome što svijet elektronike ovdje nikada nije postojao“

U drugom intervjuu za "Blumberg biznis vik", Kuk je izjavio da kompanija planira da investira 100 milona dolara u svoje poslovanje u Americi.

Kuk je takođe izjavio za NBC da se veliki broj djelova za brojne Epl proizvode proizvodi u Americi ali da se potom šalju dalje na sklapanje.

„Motor u iPhoneu se pravi u Americi, staklo na telefonu se pravi u Kentakiju. Već godinama radimo na tome da se dobar dio posla prebaci u Ameriku. Problem ne predstavljaju cijena rada ni stručni ljudi. Problem je u tome što svijet elektronike ovdje nikada nije postojao“, izjavio je Kuk.

Bonus video: