Prvi "Hakaton" u Crnoj Gori: Programeri i ostali - dobrodošli

Na otvaranju "Hakatona" organizovaće se radionica na kojoj će organizatori upoznati učesnike sa detaljima tehnologije koja se koristi
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2012. 15:12h

Od 10. do 11. novebra u Srednjoj elektrotehničoj školi “Vaso Aligrudić” u Podgorici održaće se prvi "Hakaton", u trajanju od 24 sata. Događaj je namijenjen programerima, projekt menadžerima, grafičkim i interfejs dizajnerima, ekonomistima, tj. svima koji ovu temu doživljavaju bliskom, a puni su dobrih ideja, poručuju iz softverske kompanije "Logate" i digitalne zajednice Crne Gore "Digitalizuj.me", organizatora događaja.

Na otvaranju "Hakatona" organizovaće se radionica na kojoj će organizatori upoznati učesnike sa detaljima tehnologije koja se koristi. Stručnjaci će pomoći da se na pravi način ta tehnologija iskoristi, a od učesnika se očekuje da napišu svoju aplikaciju.

Nakon 24 sata slijedi predstavljanje, gdje svi "Hakatonci" imaju po 5 minuta da prezentuju svoju demo aplikaciju i ubijede žiri da su najbolji. Najbolje očekuju nagrade.

Nova rješenja

Cilj "hakovanja" u ograničenom vremenskom periodu od 24 sata je da se kroz atmosferu druženja pronađu nova rješenja koristeći moderne tehnologije, kao i da se prenese znanje među programerima.

Učesnici dobijaju od organizatora temu i tehnologiju, a očekuju se kreativna rješenja

Sama riječ hakaton (engleski - hackathon) je složenica od riječi „hacker“ koja u modernom žargonu predstavlja osobu sa naprednim znanjem računara i računarskih mreža, te riječi „marathon“ koja objašnjava 24 sata trajanja.

Učesnici dobijaju od organizatora temu i tehnologiju, a očekuju se kreativna rješenja. Na "Hakaton" mogu da se prijave svi, i pojedinci i timovi.

Bonus video: