Od sljedeće sedmice kreće Netokracija.me

"Kod nas mladi preduzetnici vole čekati sa svojim projektima , puno razmišljati i planirati. Umjesto toga, treba djelovati, stvarati, pisati"
0 komentar(a)
Netokracija, Foto: Creattica.com
Netokracija, Foto: Creattica.com
Ažurirano: 21.09.2012. 11:33h

Od sljedeće nedjelje kreće sa radom crnogorsko izdanje sajta o internet poslovanju, marketingu i kulturi - Netokracija.me, najavio je Ivan Brezak Brkan iz Netokracije na Web Fest konferenciji.

Netokracija.me će, kako je najavljeno u Budvi, voditi Vladimir Vulić, asistent na Ekonomskom fakultetu i jedan od osnivača digitalne zajednice Digitalizuj.me

Kako prenosi Netokracija, Brezak Brkan je naglasio kako je dobro pokazati publici što se radi i uključiti sliku u pitch, "međutim nikad nije dobro obraćati više pažnje na vlastiti powerpoint nego na publiku". Komunikacija je važna.

"Sadržaj jeste kralj. Zato treba stvarati postove i odvažiti se da ih se objavi. Ponekad je to jako teško pa čujem priče o nekim blogerima koji naprave draft a zatim danima i mjesecima čekaju da ga objave. Samo pišite. Kod nas mladi preduzetnici vole čekati sa svojim projektima , puno razmišljati i planirati. Umjesto toga, treba djelovati, stvarati, pisati", kazao je Brezak Brkan na WebFestu.

Kako je rekao, često imate 20 sekundi da osvojite čitaoce.

"Zato je važan naslov, oprema teksta. Naslov treba sadržavati ključnu informaciju i biti kratak ako može. Međutim, na kraju dana, ipak je najvažnije objaviti sadržaj."

Konferenciju možete pratiti OVDJE, ili putem Twittera - hashtag #WebFestME

Bonus video: