Problemi u radu interneta i televizije Crnogorskog telekoma

Nezadovoljni zbog problema u radu servisa, korisnici se mogu žaliti Agenciji za elektronske komunikacije
1 komentar(a)
Telekom, Foto: Boris Pejović
Telekom, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.07.2012. 10:22h

Korisnici usluga interneta i IP televizije Crnogorskog telekoma već neko vrijeme se žale da probleme u radu tih servisa. Razlog tome je, kako su kazali u kompaniji, implementacija sistema kojim je CT proširio kapacitete, te raspoloživost opreme za internet pristup.

“Ovi radovi su bili planirani i najavljeni na nasem sajtu”, navode u kompaniji.

Implementacijom novog sistema, kako kažu, riješen je problem registrovan u prvoj polovini jula, kada se u periodu najvećeg saobraćaja, zbog ograničenja sistema za autorizaciju korisnika, dešavalo da su korisnici imali otežan ili onemogućen pristup internetu. Korisnički nalozi su, prema riječima Jelene Radonjić, iz službe za korporativne komunikacije CT, ručno rekonfigurisani “tako da su korisnici dobijali servis u najkraćem mogućem roku”.

”Izvinjavamo se korisnicima koji su imali poteškoće u radu servisa. Nastavljamo sa praćenjem saobraćaja kako bismo omogućili što bolji kvalitet servisa”, kazali su u kompaniji.

Nezadovoljni zbog problema u radu servisa, korisnici se mogu žaliti Agenciji za elektronske komunikacije.

“U slučaju dužih vremenskih prekida rada IP servisa, korisnicima se umanjuje račun”, objasnili su u CT.

Kada su u pitanju biznis korisnici, čiji posao “trpi” zbog eventualne nedostupnosti usluga koje plaćaju operatoru, u CT kažu da imaju zasebnu ponudu servisa za njih. Ta ponuda, prema riječima Radonjić, nudi podržano rješenje za internet pristup, a određeni broj poslovnih korisnika ima u ugovoru definisan kvalitet servisa i obaveze CT u tom pogledu”.

Bonus video: