Granična policija zaplijenila 72 kg skanka, uhapšen Podgoričanin

Protiv M.T. Je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge
354 pregleda 2 komentar(a)
Tuzi skank, Foto: Uprava policije
Tuzi skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 29.10.2018. 13:58h

Policija je uhapsila M.T. (40) iz Podgorice i zaplijenila 42 kilograma skanka.

Protiv M.T. Je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge.

"Službenici OGB Tuzi su danas, 29. oktobra 2018. godine, postupajući po operativnim saznanjima, na putnom pravcu Cijevna – Dinoša, zaustavili pmv marke 'Ford S-MAX', bjelopoljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.T. (40) iz Podgorice. Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli dva džaka u kojima se nalazilo 38 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine oko 42 kilograma. Lice, vozilo i droga su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droga na dalje postupanje“, navodi se u saopštenju.

Iz policije je saopšteno i da tragaju za osobom koja se vozilom bez registarskih oznaka nije zaustavila na znak policajaca već nastavila kretanje u pravcu Mataguža.

"Pretragom terena policijski službenici su pronašli i izuzeli dva odbačena pvc džaka u kojim se nalazilo 30 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine oko 30 kilograma. Pronađena opojna droga je predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droga radi daljeg postupanja. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Policija intenzivno traga za licem koje je odbacilo ovu opojnu drogu“, piše u saopštenju policije.

Bonus video: