Bemilo sistem omogućava kontrolu poruka i poziva čak i kad je telefon ugašen

Ideja Bemilo sistema je da se roditeljima pomogne oko nasilničkog ponašanja i seksualnog uznemiravanja, ali i kontrole upotrebe mobilnog telefona tokom nastave
80 pregleda 2 komentar(a)
mobilni telefon, dijete, Foto: Shutterstock.com
mobilni telefon, dijete, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.05.2012. 09:26h

Roditeljima u Velikoj Britaniji omogućeno je da u potpunosti kontrolišu mobilne telefone svoje djece: da čitaju tekstualne poruke, kontrolišu sa kim njihova djeca razgovaraju, te koje internet stranice posjećuju. Moguće je čak i da kontrolišu gašenje i uključivanje mobilnog telefona, bez obzira na to gdje se njihova djeca u tom trenutku nalaze.

Kreator usluge koja roditeljima omogućava kontrolu mobilnih telefona njihove djece je kompanija Bemilo. Uslugu će pružati putem Vodafone mobilne mreže.

Ideja je da se roditeljima pomogne oko nasilničkog ponašanja i seksualnog uznemiravanja, ali i kontrole upotrebe mobilnog telefona tokom nastave.

Usluga, koja je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 16 godina, roditeljima na neki način vraća kontrolu nad njihovom djecom.

Roditelji koji se prijave u Bemilo sistem mogu odmah da postave zabrane za mobilni telefon svog djeteta koristeći internet stranicu kojoj samo oni mogu da pristupe, a koja je direktno povezana sa SIM karticom u mobilnom.

Ako dijete želi da doda novi kontakt u imenik to ne može da učini bez dozvole roditelja. Sve SMS poruke koje je dijete poslalo ili primilo roditelji takođe mogu da vide čim se uloguju na internet stranicu, čak i ako ih je dijete u međuvremenu izbrisalo iz telefona.

Roditelji će moći i da namjeste tajmer za paljenje ili gašenje telefona (tokom nasatve, ili u kasnim noćnim satima). Iako telefon bude isključen, moguće je ostvariti poziv između roditelja i djece.

Usluga će roditelje koštati 2,95 funti mjesečno i više.

Bonus video: