Godinu kasnije: Lokacija www.me još u izradi!

Do kraja januara prošle godine, na toj lokaciji posjetioci bi naišli na "Zvaničnu prezentaciju Republike Crne Gore", iako smo se republikom prestali zvati još jeseni, 2007.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2012. 11:05h

Ni godinu i kusur kasnije, pod root domenom www.me nema konkretnog sadržaja!

Do kraja januara prošle godine, na toj lokaciji posjetioci bi naišli na "Zvaničnu prezentaciju Republike Crne Gore", iako smo se republikom prestali zvati još jeseni, 2007, kada je usvojen novi Ustav.

Na domenu www.me još se slavi SRJ! >>>

Nedugo nakon pisanja "Vijesti" o tome, sadržaj stranice je uklonjen i zamijenjen jednom jedinom stranom, crvene boje, sa grbom Crne Gore na sredini. I tekstom - stranica je u izradi. I tako i danas. Godinu i kusur kasnije.

Kako tada, tako ni danas, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije (MIDT) nije definisalo šta bi trebalo da se nađe pod crnogorskim root domenom.

Internet oznaka ME dodijeljena je Crnoj Gori godinu nakon sticanja nezavisnosti 2006.

Hrvati su root domen iskoristili na način da se na www.hr lokaciji nalaze informacije o državnom uređenju zemlje, privredi, geografskim i prirodnim obilježjima, kulturi, istoriji i sportu te zemlje. Na istoj stranici je i katalog hrvatskih web lokacija. Projekat realizuje Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet, a lokacija je početka stranica Hrvatske od 1994. godine.

Bonus video: