Nikšić: Policajci djecu uče o opasnostima na internetu

Policajci će dijeliti flajere na kojima će pisati Stop pedofiliji na internetu, “u cilju sprječavanja društveno negativnih pojava prema maloljetnicima na području Opštine Nikšić”
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2012. 14:10h

Službenici nikšićke policije sjutra će upozoriti djecu školskog uzrasta o opasnosti negativnih pojava prilikom posjećivanja društvenih mreža, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Na prvoj radionici, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Nikšiću, djeca će biti opozorena na opasnosti od pedofolije na internetu.

Policajci će dijeliti flajere na kojima će pisati Stop pedofiliji na internetu, “u cilju sprječavanja društveno negativnih pojava prema maloljetnicima na području Opštine Nikšić”.

U UP smatraju da će flajeri doprinijeti roditeljima i djeci da sa povećanim stepenom pažnje sagledaju savjete, zbog činjenice sve više mladih ljudi, veliki dio svog slobodnog vremena provodi na internetu.

"Pojavom sve bržih načina razmjene multimedijalnih sadržaja materijal nastao iskorišćavanjem maloljetnih lica u pornografske svrhe dostupan je sve široj javnosti samo u nekoliko sekundi. Kriminalne grupe i pojedinci na taj način pokušavaju zaraditi novac vršenjem krivičnih djela protiv polne slobode, gdje su žrtve djeca”, kaže se u saopštenju.

Iz UP su naveli da su u izradi flajera osim službenika za suzbijanje maloljetničke delikvencije i nasilja u porodici, učestvovali i službenici Odsjeka za prevenciju i rad policije u zajednici nikšićke policije, a imali su i značajnu podršku od misije OEBS-a.

Najavljeno je i da će radionice uskoro početi i u ostalim područnim jedinicama i ispostavama UP.

Bonus video: