Kako su društveni mediji promijenili ulogu novinara

Učesnici panela su Rajko Milić, novinar ND “Vijesti”, Aida Ramusović, urednica dnevnika TV “Vijesti” i Duško Vuković, novinar i jedan od osnivača portala PCNEN
111 pregleda 0 komentar(a)
Digitalizuj.me, političari, Foto: Igor Milić
Digitalizuj.me, političari, Foto: Igor Milić
Ažurirano: 21.02.2012. 13:00h

"Od malih ekrana do ekrana na dlanu - Kako su društveni mediji promijenili ulogu novinara”, naziv je panela koji se u četvrtak održava na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

Panel organizuje Digitalizuj.me pokret i ovo je njihovo peto okupljanje.

Učesnici panela su Rajko Milić, novinar ND “Vijesti”, Aida Ramusović, urednica dnevnika TV “Vijesti”, Milica Minić, novinarka RTV Atlas i Duško Vuković, novinar i jedan od osnivača portala PCNEN.

Digitalizuj.Me kroz seriju predavanja, panel diskusija i radionica pokreće društvo u Crnoj Gori u pravcu iskorišćavanja poslovnih šansi u digitalnom okruženju i primjene savremenih poslovnih modela. Do sada su organizovana dva predavanja na temu tehnologije i marketinga, te dvije panel diskusije na kojima se raspravljalo generalno o društvenim mrežama i o upotrebi društvenih medija u političke svrhe.

Uloga društvenih medija u novinarstvu je tema koja je bila planirana za kasnije. Ipak, vremenske neprilike koje su pogodile Crnu Goru otvorile pitanja kao što je da li je vanredno stanje podstaklo novinare da više koriste društvene medije, te da li su građani doprinijeli boljem izvještavanju iz snijegom odsječenih djelova države, pa su organizatori smatrali da je sada pravi trenutak da se o ulozi društvenih mreža u novinarstvu ipak sad govori.

“Prvobitno je za 23. februar bila planirana panel diskusija na temu biznisa jer je to bio logičan nastavak naših aktivnosti. Međutim, zbog aktuelne situacije u zemlji (vanredno stanje) odlučili smo da organizujemo diskusiju o upotrebi društvenih medija u svrhe novinarstva”, kazao je jedan od osnivača pokreta Vladimir Vulić.

Nataša Đukanović, takođe iz Digitalizuj.me pokreta, kaže da je temu pokrenula publika još u decembru prošle godine, na prvoj panel diskusiji, te da je sada idealan trenutak da se priča o tome.

Panel počinje u 19.30 sati.

Bonus video: