Snijeg i poplave u CG: Sajt sa informacijama o stanju na terenu

Lokacija "Snijeg i poplave u Crnoj Gori" sadrži mape, te legende koje opisuju različite kategorije informacija: informacije o snijegu, blokade puta...
116 pregleda 0 komentar(a)
Podgorica snijeg, Foto: Velemir Sikimic
Podgorica snijeg, Foto: Velemir Sikimic
Ažurirano: 16.02.2012. 13:49h

Na sajtu Montenegrohazards.crowdmap.com korisnici mogu da postavljaju informacije o vanrednoj situaciji u Crnoj Gori, moguće je dodavati fotografije karakterističnih lokacija, te davati neke korisne savjete o stanju u gradu za vrijeme nepogoda.

Lokacija "Snijeg i poplave u Crnoj Gori" sadrži mape, te legende koje opisuju različite kategorije informacija: informacije o snijegu, blokade puta, gdje su kritična, odnosno izolovana područja, na kojim lokacijama fali hrana, voda, struja, ljekovi, informacije o poplavljenim područjima... Na sajtu se objavljuju i fotografije sa radnih akcija čišćenja snijega, tako da možete, ukoliko ste učestvovali u sličnim akcijama, poslati i svoje i podijeliti ih sa drugim korisnicima.

Pregled objavljenih izvještaja

Dodavanje informacija je jednostavno: Nakon što unesete naslov, koji bi trebalo da ukratko opisuje sadržaj informacije, dodajete i željenu informaciju, potom birate kategoriju na koju se informacija odnosi: snijeg, poplave... Uz informaciju se dodaje i lokacija na koju se vijest odnosi.

Forma za unos informacija

Informaciji je, uz fotografije korisnika, moguće dodati i eksterne linkove (sa drugih lokacija), kao i eksterne video sadržaje.

Sajt je tek nastao i ne sadrži trenutno velik broj informacija, ali je u pitanju ideja koju vrijedi razraditi.

Bonus video: