Socialnumbers i u CG: Prijavite svoje Facebook stranice

Socialnumbers pruža uvid u statistiku o dnevnom, nedjeljnom i mjesečnom porastu broja objavljenih statusa, broja fanova određene Facebook stranice...
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2012. 08:32h

Vlasnici i administratori web stranica iz Crne Gore odnedavno mogu da svoje stranice prijave na Socialnumbers servis, koji omogućava kvalitativno i kvantitativno mjerenje uspješnosti promotivnih kampanja na društvenim mrežama.

Globalni projekat Socialnumbers ima za cilj da stvori mjesto na kojem profesionalci u oblasti društvenih medija iz regiona, ali i šire, mogu da otkriju i uporede najpopularnije Facebook fan stranice u svojim državama. Za sada dostupan za tržište Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Makedonije, Mađarske, Poljske, Portugala, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske. U saradnji kompanije iSTUDIO iz Hrvatske i pokreta Digitalizuj.me odnedavno uključuje i Crnu Goru.

Facebook fan stranica je osnovni način komunikacije preduzeća, organizacija i brendova sa svojim korisnicima i kupcima na toj društvenoj mreži. Iako je na Facebooku primjetno korišćenje profila kao i grupa u marketinško-promotivne svrhe, fan stranica je i dalje osnova komercijalne prisutnosti na Facebooku. Socialnumbers stoga pruža uvid u izuzetno korisne podatke: za svaku državu moguće je vidjeti fan stranice po veličini ili po kvalitetu, kao i statistiku o dnevnom, nedjeljnom i mjesečnom porastu (ili pak smanjenu) broja objavljenih statusa, broja fanova određene Facebook stranice kao i njihove interakcije sa objavljenim sadržajem.

“Ono po čemu je Socialnumbers drugačiji od konkurencije je mogućnost upoređivanja bilo koje dvije Facebook stranice na svijetu, kao i mogućnost da administratori stranica prijave (claimuju) svoju stranicu (odnosno ukoliko su agencija koja je vodi, dodaju je u svoj virtuelni portfolio)“, navode u Digitalizuj.me, dodajući da je jedan od ciljeva projekta da stvori ekvivalent Facebook ili LinkedIn profila za agencije koje se bave društvenim medijima.

Digitalizuj.Me će u Crnoj Gori brinuti za vjerodostojnost objavljenih podataka, jer iSTUDIO želi da spriječi pojavljivanje nekomercijalnih, amaterskih fan stranica.

iSTUDIO za sada besplatno nudi sve dostupne podatke i analize. Stranice možete prijaviti na www.me.socialnumbers.com (detaljna uputstva >>> ovdje i ovdje). Nakon prijavljivanja, administrator za Crnu Goru odobrava Facebook stranicu i time je uvrštava u spisak zvaničnih.

Socialnumbers možete pratiti i putem Facebooka kao i Twittera.

Detaljnije o Socialnumbers u Crnoj Gori >>>

Bonus video: