Umjesto testova za provjeru informatičkih znanja, na sajtu Opismeni.me gomila oglasa

Na sajtu Zavoda i sada stoji link prema lokaciji Opismeni.me, ali on više ne vodi do e-verzije knjige “Osnove rada na računaru”
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2012. 09:11h

Na internet lokaciji Zavoda za zapošljavanje www.opismeni.me na kojoj su nekada bili objavljeni elektronska verzija udžbenika za informatičko opismenjavanje odraslih i primjeri testova za završni ispit provjere znanja, danas se nalazi gomila oglasa.

Zavod za zapošljavanje je prije više od šest godina objavio udžbenik “Osnove rada na računaru”, sa audio-vizuelnom prezentacijom na kompakt disku (CD). U pitanju je priručnik za rad sa operativnim sistemom Microsoft Windows i programima paketa Microsoft Office.

“U cilju standardizacije nastavnih sredstava koja se koriste u informatičkoj obuci nezaposlenih, stručnjaci ICT sektora Zavoda za zapošljavanje, pripremili su ilustrovani priručnik “Osnove rada na računaru” i njegovu audio-vizuelnu prezentaciju – jedinstvenu demonstraciju praktičnog rada sa predmetnim oblastima iz priručnika. Ovi materijali, na popularan i lako prihvatljiv način, kroz niz kratkih, instruktivnih lekcija, objašnjavaju osnovne tehnike rada sa operativnim sistemom MS Windows i programima iz paketa MS Office. Za potrebe završne provjere znanja, urađena je posebna programska aplikacija, koja, kroz formu simulacije rada sa predmetnim oblastima programa, omogućava automatizovano i objektivno vrednovanje stečenog znanja. U prepoznatljivom vizuelnom okruženju multimedijalnog udžbenika, polaznik rješava postavljene zadatke, a program analizira ispravnost rješenja i bilježi rezultate”, navode autori udžbenika u radu “E- nastavna sredstva za IT obuku”, pripremljenom za konferenciju “Elektronsko učenje na putu ka društvu znanja” održanoj 2010. godine.

Na sajtu Zavoda i sada stoji link prema lokaciji www.opismeni.me, ali posjetilac na njoj više ne može da nađe elektronsku verziju knjige “Osnove rada na računaru”. Umjesto lokacije na kojoj su zainteresovani mogli da provjere nivo informatičkog znanja iz, pored ostalog, MS Worda, Excela, opšta znanja o informacionim tehnologijama, te vještine koje se odnose na internet, na adresi Opismeni.me se sada nalaze oglasi, koji se mijenjaju tokom posjeta.

Uklonite sa sajtova nevažeće linkove: Na sajtu Zavoda i dalje stoji veza prema lokaciji Opismeni.me

U jednom od njih se pozivaju mlade djevojke starosti preko 18 godina da se prijave za posao u kojem im je “jedina” obaveza da ćaskaju sa klijentima od kuće, možete naići na oglas “Kako da investirate u 2012”, “Želite da radite od kuće – Vaše je samo da počnete da pravite pare!”…

Bonus video: