Facebook bi do avgusta trebalo da ima miljardu korisnika

Očekuje se da povećanju broja korisnika doprinesu tržišta kao što su Indija i Brazli, gdje postoje milioni onih koji još nisu na Facebook mreži
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2012. 20:58h

Društvena mreža Facebook bi do avgusta mogla da ima milijardu korisnika, objavio je Mashable.

Prema posljednjoj statistici objavljenoj u septembru, na toj mreži je otvoreno 800 miliona profila.

Prema navodima analitičara iCrossinga, Gregorija Lijonsa, prekretnica Facebooka će se desiti u avgustu. Korsiteći se linearnom regresijom od 2008. do kraja prošle godine, on je došao do sljedećih zaključaka:

Rast Facebooka u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji je usporen, čak zaustavljen, ali se očekuje da povećanju broja korisnika doprinesu tržišta kao što su Indija i Brazli, gdje postoje milioni potencijalnih korisnika.

"Trenutno je samo tri odsto indijskog i 16% stanovništva Brazila na Facebooku (u poređenju sa 49% američke ili 47% populacije u Velikoj Britaniji) i to će doprinijeti kontinuiranom rastu broja korisnika na ovoj društvenoj mreži", kaže on.

U poređenju sa Facebook mrežom, ostale prilično zaostaju. Tako je na Twitteru trenutno oko 100 miliona aktivnih korisnika, LinkedIn ima 130 miliona članova, a Google+ je zabilježio ukupno oko 49 miliona posjeta u decembru, navodi Experian Hitwise. Ista kompanija predviđa da će Google+ do kraja godine imati 400 miliona korisnika.

Bonus video: