E-bankarstvo NLB banke sada i za mobilne korisnike

NLB banka takvih korisnika dosad ima preko 4.000, što je, kako su kazali, 6 odsto njihovoh klijenata. Cilj je da do kraja 2012. imaju 20% korisnika
113 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2011. 12:33h

NLB banka je danas predstavila servis NLB Klik za mobilne korisnike (m-bankarstvo).

"Svakog dana je sve veći broj korisnika elektronskog bankarstva, jer je klijentima mnogo jednostavnije da obavljaju neke jednostavne bankarske poslove samostalno nego da čekaju u redu u banci. To je bio jedan od razloga zbog kojeg smo željeli da ovu uslugu učinimo još dostupnijom i jednostavnijom za klijente", kazali su u banci, koja je ranije ponudila uslugu elektronskog bankarstva, za računare.

NLB banka takvih korisnika dosad ima preko 4.000, što je, kako su kazali, 6 odsto njihovoh klijenata.

"Cilj nam je da do kraja naredne godine imamo 20 odsto korisnika usluge elektronskog i mobilnog bankarstva", navode u banci.

NLB Klik se najčešće koristi za plaćanje redovnih mjesečnih obaveza, kao što su računi za struju, vodu, telefon, komunalije..., kao i za provjeru stanja na vlastitim računima u banci, zatim računima štednje, platnih kartica..... Isto tako, ovim putem se mogu platiti i svi drugi računi, pa se često koristi za plaćanja ostalih mjesečnih obaveza kakav je mjesečni račun za obdanište, usluge parkinga, osiguranja života, imovine...

Bankarstvo preko mobilnog telefona takođe omogućava provjeru stanje i transakcije po svim računima (uključujući i kredite), plaćanje svih računa, pregled kreditnih kartica (detalji, transakcije), ima mogućnost konvertovanja valuta, provjeru kursne liste, dobijanje korisnih informacija (vijesti, obavještenja,…), kupovine pripejd elektronske dopune za sve tri mobilne mreže...

Osim što je podržan u svim mobilnim mrežama koje posluju u Crnoj Gori (Telenor, T-Mobile, Mtel), servis radi i kada je korisnik u romingu.

Usluga je dostupna na svim modelima mobilnih telefona koji podržavaju JAVA, Android i iPhone aplikacije, imaju dovoljno memorije za čuvanje programske podrške na mobilni uređaj (oko 300 kB), te imaju omogućen pristup internetu sa mobilnog uređaja.

Mjesečna nadoknada za NLB Klik na računaru i mobilnom telefonu, uz mogućnost neograničegno broja poruka i transakcija, iznosi 1,6 eura.

Bonus video: