"Otključavanje" telefona će biti obaveza operatora - i to bez nadoknade

Većina uređaja, kao što je to slučaj i na crnogorskom tržištu, može biti otključana uz nadoknadu i bez operatora, ali je problem sa uređajima kao što je iPhone
149 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2011. 09:31h

Mobilni operatori u Hrvatskoj ubuduće će biti u obavezi da, nakon što nekom korisniku istekne ugovor besplatno "otključaju" telefon koji je kupljen u okviru akcije za koju je ugovor vezan, piše Danas.net.hr

Postpejd korisnicima će telefoni biti dekodirani nakon isteka obaveznog trajanja pretplatničkog ugovora, čime će biti omogućeno njegovo korištenje u svim mrežama. Pripejd korisnicima će uređaji biti otključani nakon 12 mjeseci.

Većina uređaja, kao što je to slučaj i na crnogorskom tržištu, može biti otključana uz nadoknadu i bez operatora (u nekom od servisa mobilnih telefona), ali su, kako je za Večernji list kazao Đuro Lubura iz hrvatskog Udruženja potrošača Telekom, poseban problem imali korisnici iPhonea.

Hrvatski potrošači već neko vrijeme ne moraju da plaćaju ni dodatne penale kada raskidaju ugovor sa nekom telekomunikacionom kompanijom, već umjesto toga plaćaju samo ostvarene popuste.

Bonus video: