Comshop: Novi servis za kupovinu računarske opreme

Uz servis za on-line naručivanje hrane (dostava.com i donesi.me), dostupno je nekoliko servisa javne uprave (dokumenta.me, euprava.me)
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2011. 16:56h

To što skoro polovina crnogorskih građana ne vlada računarskim tehnikama, ne odvraća pojedince i firme da ipak pokreću servise čiji opstanak zapravo zavisi od informatičke pismenosti pojedinca.

Tako su na našem internet prostoru prisutni servisi za on-line naručivanje hrane (dostava.com i donesi.me), dostupno je nekoliko servisa javne uprave (dokumenta.me, euprava.me), prodavnica u kojoj je moguće kupiti različite vrste proizvoda (prodavnica.co.me)… a nedavno je sa radom počela i on-line prodavnica, specijalizovana za prodaju računarske opreme i potrošačke elektronike.

Jovović napominje da prilikom plaćanja, kartica potrošača neće biti opterećena nikakvim dodatnim provizijama, jer banka provizije naplaćuje od prodavca.

U ponudi ComShop.me je nekoliko hiljada proizvoda.

Plaćanje se obavlja bankovnim karticama (Visa, MasterCard i American Express) preko Crnogorske komercijalne banke (CKB), preko čije stranice se i obavlja plaćanje.

Jovović napominje da prilikom plaćanja, kartica potrošača neće biti opterećena nikakvim dodatnim provizijama, jer banka provizije naplaćuje od prodavca.

Za one kojima računar nije gubljenje vremena

Kako na crnogorskom prostoru i dalje u određenoj mjeri vlada nepovjerenje prema sistemima na kojima je neophodno uslugu platiti putem interneta, u ComShop.me napominju i da ta prodavnica u procesu plaćanja nema nikakvu informaciju sa kreditne kartice kupca.

„ComShop.me te podatke ne zna i ne čuva, već ih isključivo posjeduje i čuva banka“, kaže on.

Jovović dodaje da za njihovu uslugu postoji interesovanje građana, i to podjednako i za računarsku opremu i za potrošačku elektroniku.

Na web sajtu su objavljene i informacije koje se odnose na uslove kupovine, isporuke i reklamacije, te informacije o zaštiti ličnih podataka kupca.

Iako je kupaca najviše iz Podgorice, brzina isporuke je jednaka za sve - bez obzira na to da li je roba naručena iz glavnog grada, Pljevalja, Bara ili drugog grada ili mjesta – biće isporučena 48 sati od dana kupovine. Isporuku obavlja kurirska služba “Monteno Max” kompanije. Kupac takođe ima mogućnost da kao metod isporuke izabere lično preuzimanje.

Sva roba koju Com Shop prodaje, kaže Jovović, ima garanciju i obezbijeđen tehnički servis. Kupcu su na raspolaganju on-line i telefonski korisnički servis i pomoć prodavnice i CKB banke.

Na web sajtu su objavljene i informacije koje se odnose na uslove kupovine, isporuke i reklamacije, te informacije o zaštiti ličnih podataka kupca.

Osim verzije za računare, Com Shop planira i mobilnu verziju servisa, na kojoj će, prema riječima Jovovića, raditi tokom naredne godine.

Paypal bi zaokružio priču

Plaćanje na različitim internet lokacijama moguće je bankovnim karticama, što je na domaćem tržištu dostupna usluga.

Ono što domaćem tržištu nedostaje, saglasan je i Jovović, je i mogućnost PayPal plaćanja.

“Dolazak PayPal-a bi upotpunio ponudu metoda plaćanja. Kupac bi imao mogućnost da bira da li će direktno da plati kreditnom karticom ili upotrebom svog PayPal naloga. Danas svaki ozbiljan on-line shop širom svijeta nudi obie metode. Dostupnost PayPala za crnogorske potrošače omogućilo bi trgovinu i na mnogim inostranim web prodavnicama gdje je to dominantan metod plaćanja”, kaže Jovović.

Bonus video: