Google na crnogorskom nudi samo Internet i Slike

Ako na Google.me lokaciji birate crnogorski od opcija koje Google nudi možete da vidite samo Internet i Slike
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2011. 14:06h

Korisnici iz Crne Gore koji tokom pretrage interneta koriste Google pretraživač, bez obzira na adresu koju unose, na primjer Google.com, odnedavno bivaju automatski preusmjereni na Google.me, lokaciju pretraživača koja se odnosi na Crnu Goru.

Automatskom preusmjeravanje se dešava na osnovu IP adresa, odnosno adresa kojima su tokom pristupa globalnoj mreži određeni svi pojedinačni korisnici, pa tako i korisnici iz Crne Gore.

Osim automatskog preusmjeravanja na Google.me lokaciju, korisnicima se sada, uz mogućnost da kao jezik izaberu bosanski ili ćiriličnu verziju srpskog, nudi i crnogorski.

Savjet - podesite prikaz na jezik za koji za dodatne opcije već postoje

Do tada, korisnici koji na Google.me lokaciji biraju crnogorski, ali i bosanski jezik, ukoliko te jezike ostave kao podrazumijevane za prikaz rezultata, od opcija koje Google nudi mogu da vide samo Internet i Slike.

Ukoliko želite da vidite i druge servise, kao što su Google prevodilac (Translate), Dokumenta (Documents), Sajtovi (Sites)... podesite prikaz dobijenih rezultata na jezik za koji za dodatne opcije već postoji podrška (na primjer engleski, hrvatski, srpski...).

Bonus video: