"POPRAVILI GREŠKU"

Fejsbuk: Istina je, pratili smo korisnike i kad nijesu na našoj mreži

Većina korisnika bi pomislila da Fejsbuk prestaje da ih “nadgleda” kada napuste svoj profil, ali je otkriveno kako u stvari i nije tako
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2019. 20:20h

Društvena mreža Fejsbuk se oglasila povodom nedavnog skandala da špijuniraju svoje korisnike i kada se oni izloguju sa profila.

Kako piše britanski Dejli mejl, Fejsbuk je priznao da je pratio koje internet stranice posećuju njihovi korisnici, čak i pošto su se odjavili sa svog profila na najpopularnijoj društvenoj mreži.

U posljednjem skandalu oko povrede privatnosti, najveća svjetska društvena mreža bila je prisiljena da potvrdi da je neprestano pratila više od 750 miliona svojih korisnika , čak i kada su posjećivali druge internet stranice.

Ogroman propust u poštovanju privatnosti

Fejsbuk navodi kako je ogroman propust u poštovanju privatnosti korisnika zapravo - greška pa da se software koji je pratio i slao informacije kompaniji automatski učitao u korisničke kompijutere.

Većina korisnika bi pomislila da Fejsbuk prestaje da ih “nadgleda” kada napuste svoj profil, ali je tehnološki bloger, Nik Cubrilovic, otkrio kako u stvari i nije tako .

Štaviše, informacije o virtualnom kretanju korisnika su redovno bile slate na Fejsbukove servere, a one mogu da vrijede milijarde dolara ukoliko se iskoriste za stvaranje "ciljanih marketinških kampanja".

Popravili grešku

Fejsbuk tvrdi kako je "popravio grešku" pa je i zahvalio Cubrilovicu na otkrivanju iste istovremeno navodeći kako to i nije bio propust.

“Postavljamo takozvani kuki na kompjuter korisnika”, rekao je PR Fejsbuka i priznao da neki od tih podataka šalje informacije o adresi kompijutera i stranicama koje korisnik posjećuje iako je odjavljen s Fejsbukk profila.

Iz najmasovnije društvene mreže su poručili da je "propust" ispravljen tako da kuki više ne šalje informacije

“Tri od tih kuki nepovratno sadrži jedinstvene identifikatore kada se korisnik odjavi sa Fejsbuka. Nismo ih spremali za odjavljene korisnike i nismo mogli da koristimo te informacije”, rekli su iz kompanije.

Iz najmasovnije društvene mreže su poručili da je "propust" ispravljen tako da kuki više ne šalje informacije.

“Sredili smo da kuki u budućnosti više ne uključuju jedinstvene informacije kada se korisnik odjavi.”